Отидете към основна версия

593 3

BYD подготвя конкурент на автопилота на Tesla

  • byd-
  • автопилот-
  • tesla

Очаква се той да бъде показан през ноември

BYD разработва собствена система за интелигентно шофиране, която да замени решенията на трети страни. Новата система, наречена DiPilot, ще се захранва от собствени алгоритми на BYD и ще се предлага в различни конфигурации в зависимост от наличната изчислителна мощност.

Първоначално DiPilot ще се предлага в модели с цена над 200 000 юана (приблизително 25 340 евро). Въпреки това BYD планира да демократизира тази технология и до 2025 г. да оборудва автомобили в ценовия диапазон от 100 000 юана с интелигентни възможности за шофиране на високо ниво.

Решението на BYD да разработи своя собствена система за интелигентно шофиране е продиктувано от желанието на компанията да контролира технологичната си съдба и да се конкурира директно с гиганти в индустрията като Tesla. Компанията е инвестирала много в научноизследователска и развойна дейност и е придобила опитни екипи от други автомобилни компании, за да ускори напредъка си.

Новата интелигентна система за шофиране на BYD ще бъде значителна стъпка напред за компанията и може да ѝ помогне да се превърне в лидер в областта на автономното шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини