Отидете към основна версия

3 663 10

Потвърдена е вината на Лубиц за сваляне на самолета

  • самолет-
  • катастрофа-
  • germanwings
Снимка: АР/БТА

Резултатите от втората черна кутия на самолета на нискотарифната германска авиокомпания Germanwings показват, че пилотът Андреас Лубиц умишлено е свалил самолета. Данните от нея показват техническите параметри на машината преди катастрофата, съобщава в информация до медиите френското Бюро за разследване и анализи на транспортни злополуки.

„Първите получени данни показват, че намиращия се в кабината пилот е предизвикал снижаване и е променил настройките на автопилота като е увеличил на няколко пъти скоростта на самолета при снижаване”, обясняват в отчета си експертите.

При катастрофата на 24 март в района на френските Алпи загинаха 144 пътници и 6-членен екипаж. Лубиц е използвал момента, че командира на самолета е извън кабината, за да го свали.

Germanwings е дъщерна компания на германския национален превозвач Lufthansa. Тази година последната навършва 60 години от създаването си. Честванията на 15 април са отменени, а на 17 април в Кьолнската катедрала ще бъде отслужена тържествена литургия в памет на жертвите. На нея се очаква да присъстват президенти и министър-председатели на редица държави, чийто граждани са загинали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини