31 Март, 2015 13:30 1 275 0

Изплащат 275 млн. EUR на роднините от полет 4U9525

  • самолет-
  • катастрофа-
  • germanwings-
  • обезщетения
Изплащат 275 млн. EUR на роднините от полет 4U9525 - 1
Снимка: АР/БТА

Общо 275 млн. EUR ще изплати германският национален превозвач Lufthansa на родините от фаталния полет 4U9525. На 24 март самолет на нискотарифната авиокомпания Germanwings – дъщерна фирма на Lufthansa, катастрофира в района на френските Алпи, извършвайки полет от Барселона за Дюселдорф. Загинаха 150 души, а виновник за трагедията е 28-годишният Андреас Лубиц, който умишлено е разбил самолета в планината.

Сумата може да бъде коригира в посока нагоре, но и сега е два пъти по-висока от стандартния размер на обезщетение в подобни случаи, съобщава германското издание Handelsblatt. Самолетът Airbus A320, който е експлоатиран 24 години, е бил застрахован за 6.5 млн. EUR. Застрахователите са три компании – Allianz, американската AIG и швейцарската Swiss Re.

По последни данни вторият пилот Лубиц е имал склонност към самоубийство. Преди да излезе тази информация, обаче от Lufthansa, заявиха, че той е „100% пригоден за полети”. „Казаното от Шпор, изпълнителен директор на Lufthansa, се отнася до конкретната ситуация” е отговорът на въпрос дали и сега ръководството ще се подпише под тези думи. Представител на концерна обясни, че Шпор е имал предвид, че Лубиц е имал всички необходими лицензи  и от тази гледна точка „неговите думи, както и преди, остават коректни”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА