Отидете към основна версия

4 396 33

Путин: Западът ни шантажира

  • владимир путин-
  • русия-
  • санкции-
  • крим-
  • украйна

Стопанинът на Кремъл заяви, че санкциите носят вреди не само на Русия, но и на световната икономика

Снимка: БТА/АР

Президентът на Русия Владимир Путин обвини Запада, че иска компромиси, но вместо това използва натиск и шантаж, предаде РИА Новости.

„Това е нещото, за което говорих наскоро. Това е начин за правене на политика на международната сцена, който се нарича натиск и изнудване. Само че що се отнася до Русия, това никога няма да се случи и няма как да мине“ заяви Путин на икономически форум в Москва.

„Вместо това трябва да се тръгне по пътя на взаимните компромиси. Москва е готова и очаква същото от своите партньори, заяви Путин в отговор на въпрос за евентуални нови санкции срещу страната му.

„Ако се поддадем на подобен шантаж, при всяко положение ще загубим, защото ще се превърнем в някакъв вид икономически придатък, което няма да стане“, цитира Путин агенция Интерфакс.

По-рано през деня стопанинът на Кремъл заяви, че санкциите срещу страната му носят вреди не само на Русия, но и на световната икономика.

В момента санкции на Русия са наложили САЩ, Япония, Австралия, Канада и страните от ЕС. Ограниченията обхващат банковия сектор, отбраната и добивът на нефт. Международните санкции бяха наложени в отговор на анексията на Крим и ролята на Кремъл във войната в Източна Украйна.

Ще работим с всеки президент на САЩ, но главното е той също да иска да работи с нас, декларира Путин пред форума "Русия зове!". Той отбеляза, че е недопустимо използването на Русия като "разменна монета" във вътрешнополитическата борба в САЩ, защото така се вреди на междудържавните отношения.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Асад: Дано Русия повлияе на Турция

    Дамаск се надява, че Русия ще повлияе за промяна на политиката на Турция спрямо Сирия. Това заяви сирийският президент Башар Асад пред "Комсомолс ...
    13.10.2016
    2 284
    3
  • Русия vs. САЩ: презареждане

    Вашингтон и Москва отново се гледат строго и изпод вежди. Не си мислете, че някога са били приятели. Опитваха да сближат позиции, но всичко свърши лош ...
    11.10.2016
    7 822
    5
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания