Отидете към основна версия

1 612 6

Макфол: Клинтън не е луда и няма да започне война с Русия

  • хилари клинтън-
  • майкъл макфол-
  • сащ-
  • избори-
  • война-
  • русия
Снимка: БТА/ AP

Хилари Клинтън не е привърженичка на твърдата линия в отношенията с Русия, тя е много прагматична в отстояването на националните интереси на САЩ, а също и на интересите на съюзниците в сферата на сигурността и икономиката. Това заяви в интервю за „Интерфакс" бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол и настоящ съветник на президента Барак Обама.

„Тя е добре информирана за международната политика, безусловно добре познава Владимир Путин и Сергей Лавров, има опит във взаимодействието с тях. И ако тя стане президент ще може да си взаимодейства с всички лидери, за да прокара американските интереси“, заявява Макфол.

„Тя няма да е президент, който да каже: Моята цел е да подобря отношенията с Русия. Вместо това тя ще каже: В отношенията с Русия искам да постигна цел А, цел B и цел C. А след това ще помисли с каква стратегия и инструменти ще постигне тези цели“, твърди Макфол. По думите му Тръмп и неговите последователи се опитват „да наплашат американските избиратели, че Хилари Клинтън ще започне война с Русия“. „Това е абсурдно и изобщо не съвпада с реалността. Само луд може да започне война с Русия“, казва Макфол в интервюто.

„Не е важно добър или не е Путин, лошо или добре постъпва Русия в Крим и в Сирия. Най-важното е, че Русия има най-големият, вероятно след САЩ, ядрен арсенал и възможността за взаимно унищожение съществува и до днес“. Тази реалност е съществувала десетилетия и това гарантираше, че никога няма да има директен конфликт между САЩ и Русия. Хилари Клинтън разбира, че не може да има война между Русия и Съединените щати. Тя не е луда!“, подчертава Майкъл Макфол.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини