Отидете към основна версия

1 399 1

Къде може да покълне радикалният ислям?

  • салах абдеслам-
  • франция-
  • терор-
  • нападение

Къде може да покълне радикалният ислям? Отговор на този въпрос дават адвокатите на Салах Абдеслам, единственият оцелял от атентатите в Париж от 13 ноември миналата.

Пред холандския вестник „Волкскрант”  белгийският адвокат Свен Мари твърди, че той се е радикализирал във френски затвор.

Бившият ми клиент си е брада, станал е истински фундаменталист, посочва Свен Мари. Той не пропуска да отбележи, че преди Салах Абдеслам е бил младеж от улицата с кецове „Найки”.

Салах Абдеслам беше задържан през март месец в Брюксел след месеци на укриване от силите на реда. От април той  е държан в единична килия във Фльори - Мерожи край Париж. Терористът е поставен под постоянно видеонаблюдение.

През октомври неговите адвокати се отказаха да го представляват, защото клиентът им не желае да съдейства на властите.

27-годишният живеещ в Белгия французин е бил в центъра на организацията на най-смъртоносните атентати, извършвани някога във Франция. Той бе заловен на 18 март от белгийската полиция и предаден на френското правосъдие на 27 април.

Поведението на Салах Абдеслам  е потвърждение на мнението на експертите, че затворите във Франция са най-големите центрове за разпространение на радикален ислям. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Абдеслам – логистичният дявол на терора

    Логистичният мозък на парижките атентати Салах Абдеслам е имал по-голяма роля от предполаганото до този момент, съобщи белгийското издание La Libre. ...
    11.11.2016
    1 537
    0
  • Абдеслам зарязан от адвокатите си

    Адвокатите на Салах Абдеслам заявиха, че се оттеглят от неговата защита, съобщи Би Би Си. Абдеслам е считан за основния организатор на атентатите в ...
    12.10.2016
    1 140
    2
  • Френски съд веднага обвини Абделсам

    Основният заподозрян за организатор на атентатите в Париж Салах Абдеслам бе изправен пред френски съд, часове след като бе екстрадиран от Белгия във Ф ...
    27.04.2016
    1 092
    0
  • Абдеслам ще бъде поставен в изолатор

    Салах Абдеслам ще бъде поставен в изолатор в строго охраняван затвор край френската столица Париж, съобщи „Ле Паризиен“. Изданието се п ...
    27.04.2016
    1 261
    0
Новини по държави: