Отидете към основна версия

3 641 7

Има ли връзка между бежанците и сексуалното насилие в Германия?

  • бежанци-
  • изнасилвания-
  • германия
Снимка: АР/БТА

Това пита Journalistenwatch, издание на немски съюз за медийна критика. Journalistenwatch публикува на страницата си две карти и една статистика. Те ясно показват свързаността между местата, на които са центровете за лица, търсещи убежище, и криминалните престъпления.
От една страна тези, които разпространяват фалшиви новини не се уморяват да ни разказват, че т.нар. бежанци в действителност не са по-лоши от „старите бели мъже“, пише Journalistenwatch. От друга страна се припомня, че има една група, която е известна с това, че е против общественото мнение и която се опитва да докаже обратното.

На страница в Гугъл е представена „Карта на отделните случаи“, която показва местата в Германия, където са извършени престъпления като насилие, грабеж и изнасилвания.

Освен това в Гугъл може да се намери и карта, която детайлно показва местоположенията на центровете за лица, търсещи убежище в Германия.

Изданието публикува интересна статистика, направена от читател. Той си е направил труда да свърже тези карти и да създаде собствена статистика, която показва взаимовръзките например по темата „сексуални престъпления“.


Ако приемем, че двете карти и статистиката са коректни, пише Journalistenwatch, то тогава се вижда една картина, която е повод за размисъл.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини