Отидете към основна версия

8 150 26

Хърватските МиГ-ове се разпадат

  • хърватия-
  • миг-
  • миг 21

Самолетите са в лошо състояние, но националната сигурност не е застрашена, твърдят от Загреб

Хърватският министър на отбраната Дамир Кръстичевич посочи, че изтребителите МиГ на военновъздушните сили са в лошо състояние, но че националната сигурност не е застрашена, съобщи националната телевизия НРТ.

"Що се отнася до изтребителите МиГ, положението е обезпокоително. Имаме изключителни пилоти, които вършат отлична работа. Може ли да си представите как тези хора се чувстват всеки ден, когато се качат в самолета, за да изпълняват задълженията си", каза Кръстичевич в отговор на въпрос.

"Смятам, че имаме задължението да решим този въпрос. Аз и военновъздушните сили вече сме дали заявка за ескадрила, 10 едноместни, два двуместни. Сега зависи от правителството да намери начин за започване на този процес и да не отлага решението", каза още министърът.

"Всички европейски държави решават този въпрос - Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и България се занимават с това тази година. Смятам, че е време и Хърватия да се занимае с въпроса в интерес на бъдещето. Парите винаги са проблем", каза Кръстичевич.

Той посочи, че една от възможностите е продажба на военна собственост.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: