Отидете към основна версия

876 0

Папата няма да се огъне пред терора

  • папа франциск-
  • египет-
  • коптска църква-
  • ватикан-
  • абдел фатах ас-сиси

Франциск няма да отмени визитата в Египет след кървавите атентати от неделя

Снимки: БТА/АР

Папа Франциск не смята да отменя посещението си в Египет в края на месеца след вчерашните атентати срещу коптски християнски църкви в Танта и Александрия, съобщи ТАСС. При двете варварски нападения в неделя загинаха повече от 40 души.

Без съмнение папата ще спази обещанието си и въпреки че кръвопролитието предизвиква безпокойство и състрадание, то не може да попречи на мисията за мир на Светия отец, обявиха от Ватикана.

Според висши духовници терористичните актове застрашават междурелигиозния диалог. Смятам, че това е косвен сигнал за заплаха към мира и диалога, а също към властите в страната и малцинствата, които в последните години се чувстват по-свободни, отбелязват от Ватикана.

Папата не за първи път посещава опасни райони. В Централноафриканската република например заради сигурността програмата му беше съкратена, но нямаше усложнения. Египетските власти са дали уверения, че са взети необходимите мерки за сигурност.

Посещението на папа Франциск в Египет е по покана на президента Абдел Фатах ас-Сиси и коптския патриарх Тавадрос Втори е насрочено за 28 и 29 април.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини