Last news in Fakti

10 Април, 2017 11:15 872 0

Папата няма да се огъне пред терора

  • папа франциск-
  • египет-
  • коптска църква-
  • ватикан-
  • абдел фатах ас-сиси

Франциск няма да отмени визитата в Египет след кървавите атентати от неделя

Папата няма да се огъне пред терора - 1
Снимки: БТА/АР

Папа Франциск не смята да отменя посещението си в Египет в края на месеца след вчерашните атентати срещу коптски християнски църкви в Танта и Александрия, съобщи ТАСС. При двете варварски нападения в неделя загинаха повече от 40 души.

Без съмнение папата ще спази обещанието си и въпреки че кръвопролитието предизвиква безпокойство и състрадание, то не може да попречи на мисията за мир на Светия отец, обявиха от Ватикана.

Според висши духовници терористичните актове застрашават междурелигиозния диалог. Смятам, че това е косвен сигнал за заплаха към мира и диалога, а също към властите в страната и малцинствата, които в последните години се чувстват по-свободни, отбелязват от Ватикана.

Папата няма да се огъне пред терора

Папата не за първи път посещава опасни райони. В Централноафриканската република например заради сигурността програмата му беше съкратена, но нямаше усложнения. Египетските власти са дали уверения, че са взети необходимите мерки за сигурност.

Папата няма да се огъне пред терора

Посещението на папа Франциск в Египет е по покана на президента Абдел Фатах ас-Сиси и коптския патриарх Тавадрос Втори е насрочено за 28 и 29 април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА