Отидете към основна версия

6 395 19

Намериха телата на изчезналите американски моряци край Япония (ВИДЕО)

  • фицджералд-
  • кораб-
  • сащ-
  • япония

Те са открити в наводнените части на повредения военен кораб

Снимка: АП/БТА

Телата на американски моряци, изчезнали след сблъсъка на американския разрушител "Фицджералд" с филипински товарен кораб са намерени, съобщи АП.

Спасителни екипи са открили труповете на бойните си другари в наводнените части на повредения военен кораб. Това се казва в изявление на Седми военноморски флот на САЩ.

Моряците бяха обявени за изчезнали, след като разрушителят "Фицджералд" се сблъска с плаващ под филипински флаг товарен кораб.

Сблъсъкът между двата съда стана в ранните часове на събота сутринта местно време на около 100 километра от пристанището Йокосука, където се намира натоварен изход от Токийския залив.

Според предварителни данни, контейнеровозът е направил неочакван обратен завой. Остава загадка защо бойният разрушител, който има модерни радарни системи, не е успял да реагира навреме.

Пораженията по "Фицджералд" са значителни, което е предизвикало наводняване на няколко отсека, докато контейнеровозът плаващ под филипински флаг не е засегнат сериозно.

Хиляди товарни кораби акостират в пристанищата на Токио и Йокохама всеки ден. Това прави района на залива изключително натоварен за корабоплаването. Само преди няколко седмици друг американски военноморски кораб се сблъска с южкокорейски риболовен съд, но без да има пострадали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: