Отидете към основна версия

2 761 20

Баща на 4 деца газил мюсюлмани в Лондон

  • ван-
  • лондон-
  • великобритания-
  • атентат-
  • мюсюлмани

Идентифициран е нападателят на джамията в британската столица

Снимки: БТА/АР

Бащата на четири деца Дарън Осбърн, 47-годишен, бе идентифициран от британските медии като арестувания от полицията нападател, който тръгна да гази с микробус мюсюлмани близо до джамията във Финсбъри парк в Лондон, предаде "Ройтерс".

Осбърн е израснал в крайбрежния град Уестън сюпър Меър в Западна Англия.

Държавният секретар по сигурността Бен Уолъс заяви за Би Би Си, че заподозреният не е криминално проявен. Той е задържан за "поръчителство, подготвяне или подстрекаване към тероризъм, включително убийство и опит за убийство", уточни Скотланд ярд.

Разкриването на самоличността на нападателя смути много от жителите на родния му град.
"Като научих, си казах "Божичко!" той има деца. Изглеждаше ми учтив и приятен. Не мога да повярвам", каза съседът на Осбърн Хадиджех Шеризи.

"Познавам го. От пет години живея тук. Когато идвах нужда от нещо, той се отзоваваше", каза друг съсед, 50-годишният мюсюлманин Салим Наема.

В нападението са ранени 11 души от мюсюлманската общност. Един мъж е починал на място, но според полицията е твърде рано да се каже дали смъртта му се дължи на атентата. Той е получавал първа помощ след прилошаване, когато минибусът се врязъл сред хората.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: