Отидете към основна версия

3 712 19

Тръмп и Путин: За света предстоят хубави неща

  • доналд тръмп-
  • г-20-
  • владимир путин

Лидерите доволни от разговорите

Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква добри неща да се случат за Русия и неговата страна след разговорите с руския лидер Владимир Путин, съобщи „Гардиън“.

Двамата разговаряха по време на срещата на Г-20 в Хамбург.

„Ние гледаме напред и вярвам, че за САЩ, Русия и останалия свят ще се случат позитивни неща. За мен е чест да се срещна с г-н Путин“, заяви Тръмп при срещата си с руския лидер.

„Радвам се да се запознаем лично господин президент. Съгласен съм с това, което казахте. Надявам се тази среща да донесе много добри резултати“, заяви Путин.

Тръмп сподели, че е провел „много, много, много добри разговори“ с Путин. Те бяха придружени от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън и руския външен министър Сергей Ларвов.

Двамата не споделиха подробности, за това, за какво са говорили. Путин спомена, че са били обсъждани международни въпроси и настоящи противоречия.

Според някои източници разговорите разглеждат основно конфликтите в Сирия и Украйна. Тема на разговор са били и ракетните тестове на Северна Корея.

„Телефонните разговори никога не са достатъчни“, заяви Путин.

Двамата лидери отказаха да отговарят на въпроси на журналисти. И двамата обаче са изглеждали в добро настроение след разговорите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: