Отидете към основна версия

8 485 18

Пентагонът: Русия не се плаши от ответните ни мерки

  • сащ-
  • русия-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • хакери-
  • санкции

Генерал определи Москва като най-развития в технологично отношение противник на Вашингтон в киберпространството

Снимка: БТА/АР

Ответните действия на Вашингтон поради "намесата" в президентските избори от 2016 година не оказаха никакъв сдържащ ефект по отношение на "противниците на Америка", заяви шефът на киберкомандването на американската армия генерал Пол Накасоне, цитиран от CNN.

Той напомни как Русия е разпространявала дезинформация в социалните мрежи по време на кампанията.

"Бих казал, че точно сега руснаците мислят, че нищо сериозно няма да се случи с тях. Те не се боят от нас", каза генералът в Сената. Той също така определи Москва като най-развития в технологично отношение противник на Вашингтон в киберпространството.

Американският президент Доналд Тръмп вече издигна кандидатурата на ген. Накасоне за шеф на Агенцията за национална сигурност. Ако Сенатът го одобри, генералът ще съвмести две длъжности – на ръководител на АНС и на киберкомандването на армията.

Москва многократно беше обвинявана от Вашингтон за намесата си в президентските избори през 2016 година. В средата на февруари специалният прокурор Робърт Мълър, който води разследването по тези обвинения, повдигна обвинения срещу 13 руснаци и 3 руски компании.

Според руските медии той нямал никакви доказателства за нарушения. Кремъл също многократно отхвърли обвиненията. По думите на руския президент Владимир Путин вместо "вопли в Конгреса" на на Кремъл трябва да бъдат представени официални документи, свързани с т. нар. "Списък на Мълър".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини