Last news in Fakti

3 Март, 2018 17:56 3 745 80

Русия към САЩ: Да седнем на масата

  • русия-
  • сащ-
  • преговори
Русия към САЩ: Да седнем на масата - 1
Снимка: Shutterstock

Москва предлага на Вашингтон да седнат на масата за преговори, а не да хваща оръжие, както по-рано това направиха САЩ и НАТО, заяви военен дипломат. „Трябва просто всичко това да се осъзнае и да се седне на масата за преговори. Да се договорим за обща сигурност, а не да се хващаме за оръжието и да не нарушаваме паритета, както това в продължение на много години се опитваха да направят САЩ и НАТО”, казва източникът, цитиран от агенция ТАСС. Той отбелязва, че Русия има нова многоцелева океански система с независими подводни апарати, нов хиперзвуков стратегически комплекс „Авангард”, „Кинжал” и други свръхмодерни военни системи. При това оръжието от ново поколение е вече на разположение, добавя източникът. Според него президентът Владимир Путин се е изказал най-точно по въпроса: „Не искахте тогава да ни послушате? – Послушайте ни сега”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    7 84 Отговор
    Спречкайте се..каква маса!!!..нали сте мъже..стига вече светът да е между Запада и Русия...трябва нов световен ред ..и Турция да бъде балансьор

    Коментиран от #5, #38, #80

  • 2 Робот

    60 17 Отговор
    Разговор само от позиция на силата! Никакво церемонене с джендърите.

    Коментиран от #17

  • 3 Наблюдател

    23 78 Отговор
    Джуджето съвсем е изкукало и се изявява като долнопробен шантажист. Вчера плаши, че може да унищожи света с безаналогови оръжия, днес призовава към преговори. Най-голямата грешка на кремълският психопат е, че може да принуди света със сила да го уважава и го приеме за равен, а не за треторазряден изнудвач.

    Коментиран от #7, #8, #23, #30

  • 4 Гост

    16 22 Отговор
    Да си изряскат по една ракета. Ако им дойде късо да си изхакат по още една и така. Много умно няма що. Олигофрени

    Коментиран от #78

  • 5 Morgoth

    66 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Турция по-добре да не подлага задник там където големите си мерят онези работи ;)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост1212

    53 15 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    В какво точно се състои шантажирането?!?!?! Че иска да ги принуди да седнат на масата ли? Щото те само от това разбират- когато има "по-равен" от тях и машите им откажат да им служат... Ще се осъзнаят тъпите кравари вече, че иначе отиват в небитието. Само за информация-провери какъв е външният дълг на Русия и го сравни с външния дълг на сащ... Имай обеца на ухото-кой какво и за сметка на кого го е постигнал! И си отвори очите-Наблюдател с овчи поглед е тъпо!

    Коментиран от #10

  • 8 Morgoth

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Някой ден това може да не е начина, но света все още не е узрял за този ден. С блага дума и Колт в ръка - такива са международните отношения.
  • 9 Неспирен смях

    17 40 Отговор
    Че кой нормален ще седне на една маса с лъжливата и крадлива безвъзвратна изостаналост*.
    ––––––––––––––––––––––––––––
    *цитат от в.в.путьонкин
  • 10 Наблюдател

    19 42 Отговор

    До коментар #7 от "Гост1212":

    45 минути от речта на Путин пред Думата бяха хвалебствия за руското оръжие, с което може да унищожи света. Това не е ли шантаж, умнико?
    Но прилича на Хитлер, който малко преди края на Третия Райх по същия начин е бълнувал за Вундервафе, което ще донесе победа.

    Коментиран от #24, #56

  • 11 Кълвач

    30 9 Отговор
    Как да седнат да преговарят, като преди това трябва да обяснят на избирателите си, че самолетоносачите стават само за военно исторически музеи.
  • 12 БОРАНЧ

    47 16 Отговор
    ТРАНС-ДЖЕНДЪРИТЕ САЩ И НАТО ЩЕ БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ ОТ РУСИЯ И ТОГАВА ЩЕ НАСТАНЕ МИР В СВЕТА.САЩ И НАТО СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В СВЕТА .ПРОСТО ДРУГИ НЯМА.ТОВА ГО ЗНАЯТ И ДЕЦАТА.

    Коментиран от #14

  • 13 Сенко

    51 11 Отговор
    По времето на Елцин Русия беше в разпад,не че сега е в разцвет,но тогава никой не се съобразяваше с Русия и американските хищници си помислиха че е свършено с нея. Не съм русофил,но съм реалист и то твърде голам за да видя,че американците от влизането им в Ирак станаха твърде нагли във всяко едно отношение. Не може да налагаш само твоите правила и интереси когато отсреща има държава с горе долу същата военна мощ. Да не забравяме,че не само за нас българите,а изобщо за Европа е много по изгодно и по рентабилно
    да търгува с Русия.

    Коментиран от #18

  • 14 Наблюдател

    16 38 Отговор

    До коментар #12 от "БОРАНЧ":

    Най-големите трансджендъри сте русофилите, бе братчед.
  • 15 Те ОНИЯ НЕ МОАТ ДА ПИЯТ ВОДКА

    10 5 Отговор
    КВА МАСА. ШАЙ МНОООГО СКУЧНО
  • 16 Голем смях

    19 49 Отговор
    Спокойно деца.Путин ще изкара още един мандат и отива на село.Дори да остане ,я е жив още десетина години я не.Както се е назобал като руски олимпиец не се знае кога ще експлоадира.Следващия президент със сигурност ще е по-нормален,защото такъв урод рядко се среща.А да плашиш САЩ е НАТО с анимационни филмчета си е направо смено.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Наблюдател

    20 34 Отговор

    До коментар #13 от "Сенко":

    В много митове вярваш Сенко. Елцин управляваше от август 1991 до декември 1999 г. По негово време се замогва ха олигарсите, ако наричаш това разпад. Те ограби ха Русия. Психопата Путин управлява вече 18 години, повече и от Брежнев. Какво направи за това време? Една война в Чечня, една с Грузия, една с Украйна и една в Сирия. И за това ли трябва да го уважават в нормалния свят?

    Коментиран от #28, #34

  • 19 no name no face no number

    17 4 Отговор
    Никакви преговори никакъв смисъл да се почва та да се свършва. С думи никаква промяна само сменяме актьорите , но постановката е една и съща.
  • 20 Хасан

    7 28 Отговор
    Аз като ви казвам че на света трябва балансьор..Европа имаше възможност ,но поради липса на визия си пропиля ...сега Турция има такава възможност...разбира се не е много силна ,не е богата но има волята и визията да бъде балансьор между Изтока и Запада

    Коментиран от #31

  • 21 преговори за какво?

    13 4 Отговор
    Преговарят равни, а такива няма, пък и защо ги ручахме жабета . продулжаваме докато на всеки му стане ясно кой е и къде му е мястото.
  • 22 Вили

    12 15 Отговор
    След ката Противовъздушната отбрана е безполезна, защо Русия произвежда с-400 и с-500.

    Коментиран от #26

  • 23 Григор

    25 6 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Наблюдател, за да си наблюдател трябва да можеш да гледаш и не само да гледаш, но и да виждаш нещата които гледаш!

    По сляп си от слепец!

    Коментиран от #25

  • 24 Гост1212

    25 11 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Шантаж наричаш желание за сядане на маса за преговори?!?!?! Досега как говориха шефовете ти? От позиция на силата май,а? То не бяха санкции, то не бяха усрайни, то не бяха какво ли не! Знаеш ли как се спира разпасан побойник? С удар в мутрата! В случая- с демонстрация на възможност за ответна реакция... сащ приличат в момента на Римската империя преди да се разпадне- имат се за най-великите и богоизбраните и всички са им длъжни... Докъде се стига така? До там след векове да ги изследват археолози...

    Коментиран от #27, #39

  • 25 Наблюдател

    10 10 Отговор

    До коментар #23 от "Григор":

    На вкус и цвет товарищей нет, Григоре, както казват руснаците.
  • 26 Гост1212

    16 9 Отговор

    До коментар #22 от "Вили":

    Защото скоро противниците им няма да имат същото оръжие и с-400 и 500 спира всичко, което сега е на въоръжение у нато!

    Коментиран от #55

  • 27 Наблюдател

    10 26 Отговор

    До коментар #24 от "Гост1212":

    Говориш като типичен бивш партиен секретар и настоящ руски трол. Със заучени фрази и надъхано. Само, че подобен стил не върви във форума. Опитай на някое русофилско путиноидно сборище.
  • 28 селянин

    30 12 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    През този мандат,Путин си взе Кримския п-в,унищожи отрочето на САЩ..ИД,избра,,президент на щатите,сега ще довърши щатските копилета..сириските бунтовници.

    Коментиран от #29

  • 29 Наблюдател

    12 29 Отговор

    До коментар #28 от "селянин":

    Следващия мандат ще довърши окончателно Русия.

    Коментиран от #37

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Morgoth

    17 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Турция има потенциала да бъде свързващото звено между Близкия Изток и Запада. Само че Близкия Изток не е равностоен на Запада за да се съобразява някой с него, той е арена на сбъсъка на Запада с Русия и няма изгледи скоро да стане нещо повече. Турция пък не изглежда особено заинтересована да бъде подобен посредник, а и уважението и доверието към нея и от двете страни не е достатъчно високо за да го позволи.
    А между САЩ и Русия има един единствен потенциален посредник и това е Европа. Ако тя се провали ще трябва да се разбират без чужда помощ.

    Коментиран от #59

  • 32 Наблюдател

    10 16 Отговор

    До коментар #30 от "Монгомъри":

    Кокаина Монтирани го употребява руската управляваща класа. Снабдяват я с дипломатическата поща и с правителствен самолет. Предимно от Латинска Америка. И добави едно Т в ника си. Правилното е МонТгомери, а не както си го написал. Може би до две седмици ще схванеш.
  • 33 Slavic Vibes

    24 12 Отговор
    Следващия път когато Русия и ФАЩ седнат заедно на маса, ще бъде когато ФАЩ подпише капитулацията си. Обещавам ви!

    Коментиран от #35, #46

  • 34 Сенко

    23 9 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    Не трябва някой да го уважава само и само за да се хареса на западния свят. Всички знаем какви лицемери са западняците и не ми се влиза в спор.

    Коментиран от #36

  • 35 Наблюдател

    11 20 Отговор

    До коментар #33 от "Slavic Vibes":

    Като се има пред вид общественото ти положение и високия ти интелект обещанието ти има голяма стойност. Но прогнозите не са толкова лесни като лизането на руски задници.
  • 36 Наблюдател

    9 18 Отговор

    До коментар #34 от "Сенко":

    Путин и Лавров да не би да са по-малки лицемери? Те дори са много по-безскрупулни и арогантни лъжци, без абсолютно никакви морални задръжки.

    Коментиран от #42

  • 37 селянин

    17 7 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    В след.6 год.ще вземе от потрошенко..след референдум,Донецк,Луганск и.т.н.ще разшири своето влияние на балканите.ще избере,,мелез,,за президент на ФАЩ,в края на мандата си ще достигне 30 маха..

    Коментиран от #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гост

    28 8 Отговор

    До коментар #24 от "Гост1212":

    Грешиш като сравняваш Римската империя със сащ.Римската Империя е носител на цивилизация и е облагородила териториите си. Тя е дала напредък на Европа, приели са християнството и наред с побърканите императорш е имало много достойни мъже -пълководци и философи-Цезар и Марк Аврелий примерно. При сащ не виждам никакво благородство

    Коментиран от #43

  • 40 Kcaniba

    10 23 Отговор
    Наследниците на крепостните селяни са канени неведнъж на масата,но за тях по-добре е да се въргалят под нея и да плашат света! Империята на злото,фалша,разрухата, лъжата.....Глада! Санкциите на ЕС и САЩ дават резултат! Това е повече от очевидно! Жалко за руския народ обречен на мизерия и нищета от самозабравили се политици! Дано по -скоро се осъзнаят и променят нещата,въпреки смъртоносната хватка на режима!
  • 41 Наблюдател

    9 18 Отговор

    До коментар #37 от "селянин":

    С какво ще ги издържа селянино? И едва ли ще изкара 6 години. Ще му спретнат преврат и ще го свалят.

    Коментиран от #49

  • 42 селянин

    19 8 Отговор

    До коментар #36 от "Наблюдател":

    По големи лицемери от САЩ,няма..те не ратифицират конвенцията на ООН за геноцида.те са в книгата на Гинес за най-дългия холокост в света-500г.война,избити са над 100мил.индианци..

    Коментиран от #44

  • 43 Наблюдател

    7 19 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Путин за побъркан император ли да го таксуваме?

    Коментиран от #47

  • 44 Наблюдател

    9 16 Отговор

    До коментар #42 от "селянин":

    Лека нощ селянино, мисли какво ще се е на пролет, и спри да се зобиш като гладно магарето с руска пропаганда.

    Коментиран от #52

  • 45 Гост

    5 9 Отговор

    До коментар #38 от "Фъскаспорт":

    Оффф,кво ги величаете тея бе преди 50 год една Германия щеше да ги разбомби тея дето си ги мерат взети заедно. Франция, хубаво веднага се предават,но не забравяйте първата световна за силата и. Са в момента, правят много добри ядрени самолетоносачи, продават подводници и миражите им са супер клас. Аре тея да престанат да си ги мерат на обществено място, щото не е прилично,ма те в прерията и тайгите за приличие не са чувАли май.
  • 46 Чук и Гек

    10 20 Отговор

    До коментар #33 от "Slavic Vibes":

    Сериозно ли ?

    Ха ха ха ха

    Да ти кажа под секрет ,стигне ли се до война Русия така ще бъде бита ,ама бита до пълно разнебитване.

    С анимационни ментета и картинки вече не вървой -чака ви тежък бой.
  • 47 Гост

    18 8 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдател":

    Путин е бил разузнавач в Германия,генерал на КГБ,което има добра репутация, може да управлява бойни самолети и сигурно знае няколко езика. Тръмп е бивш "успял"прекупвач на коли. И двамата са побъркани май,но единия е поне по интелигентен

    Коментиран от #60

  • 48 Све

    8 21 Отговор
    Санкциите срещу империята на злото, дават резултат токсичната Русия е на колене агонизира жалка картинка!
  • 49 селянин

    19 8 Отговор

    До коментар #41 от "Наблюдател":

    Преврат в Россия,смешко..това не ти е 20 век.Меркел иска още потоци..Китай и Турция освен потоци искат още АЕЦове..Ердоган е дал заявка за С-500..на стойност 5 милиарда долара,той не играе по,, свирката,,на НАТО.

    Коментиран от #51

  • 50 Kcaniba

    9 1 Отговор
    Пролетта идва......

    Коментиран от #54

  • 51 Kcaniba

    8 13 Отговор

    До коментар #49 от "селянин":

    Стоп дринк товорищ в коневръза!
  • 52 селянин

    10 4 Отговор

    До коментар #44 от "Наблюдател":

    Наблюдател..я,даде фиря..
  • 53 ЕЕЕ

    7 5 Отговор
    Твоята Турсия няма да я има или поне не в тоя и вид.... :) А иначя дяда Вова рулит как всегда! Най-добрият президент!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Вили

    5 13 Отговор

    До коментар #26 от "Гост1212":

    с-400 са толкова сигурни, че при една сериозна атака от страна на Израел ще бъдат унищожени заедно с базите в Сирия.

    Коментиран от #57

  • 56 as.

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    каквото почукало такова се обадило
  • 57 селянин

    10 3 Отговор

    До коментар #55 от "Вили":

    ..Триумф са правени в,,ширпотреба..отккриват F-35 на 500.км,от тях.А,,Прометей,,са създадени за раптор,ще го откриват на 800км..
  • 58 Марони

    5 8 Отговор
    Силата властва там,където има слаби умове!А Путя,дори възхвалява силата.Какво остава за разума!Може да се прави на страшен пред руснаците,но за света не е,защото света не е толкова изостанал и несвободен!
  • 59 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "Morgoth":

    Не си прав...няма понятие като Близкия изток...то е западна колония освен Иран и Сирия....няма понятие като Европа то е американска колония и не е независима...именно Турция е свързащо звено между Русия и Запада...Америка стана еднолична неконтролируема сила и затова Турция дава рамо на Русия в Сирия...

    Коментиран от #68

  • 60 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Колко си тъп..мислиш си че Тръмп и Путин решават всичко.те са само кукли ...те имат армия от съветници и е определят насоките за развитие на външната политика
  • 61 Диди

    5 10 Отговор
    Заглавието е,,смях,,.Америка ще седне на маса с Китай.Путин доста се изхвърли с отрицателните си действия.Какво очаква?

    Коментиран от #62

  • 62 no name no face no number

    7 3 Отговор

    До коментар #61 от "Диди":

    Ще седне на масата но само клечки ще им сервират Китайците. Те са сериозни партньори на Русия и колкото и да се напъват онези нямат никакъв шанс там. Тва не е Япония, а Китай.Всъщност единственото, което крепи съюза между Япония и сащ е страхът.

    Коментиран от #63, #70

  • 63 Диди

    5 10 Отговор

    До коментар #62 от "no name no face no number":

    Китай има много по голям интерес да е в добри отношения с Америка,отколкото с Русия.

    Коментиран от #65

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 no name no face no number

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Диди":

    Ще взема да те поканя на сутрешно кафе от след обяда някъде :)))
  • 66 Вили

    7 8 Отговор

    До коментар #64 от "Rusnak":

    Икономиката на Русия е колкото на Италия.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Хасан":

    Турция е пушечно месо

    Коментиран от #73

  • 69 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "Rusnak":

    Неандерталци със сопи.Нали знаеш какво се е случило с тях.Изчезнали са. Разумния човек ги е изместил,нищо че са били по силни ;)
  • 70 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "no name no face no number":

    Да ти кажа, съюза Япония -САЩ се крепи на пазара, а японците изобщо не са страхлива нация ако не знаеш ;), и изобщо не са за подценяване. В момента не показват мускули (разбирай оръжие ),но и те са като германците -имат традиция и бързо го правят. Относно Китай, да не стане да го ядат пак с японски клечки :)
  • 71 гост

    3 2 Отговор
    В световен мащаб следващите 10-20 години сблъсъка ще е между САЩ и Китай, а Русия ще е балансьор. Турция е регионален играч, ЕС също. Сблъсъка ще е на икономическа основа и интереси, а военните ще са само баласт в решаването спора. Интереси на Китай просто ще влязат в противоречие с хегемонията на САЩ. Това дори вече е факт. Пример: забранителните мита, които искат да наложат САЩ за суровини и продукция от Китай, подобно забранителните мита за внос на японски автомобили от миналият век
    ....така че нищо чудно САЩ да седнат на масата с Русия, но не принудени от нея, а от заплахата идваща от Китай.

    Коментиран от #72

  • 72 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    Как може да сравняваш Турция и ЕС ?
    Световната история показва че размера не винаги има значение. Не бих казал, че сащ имат господство,какво означава това?
    Определят стандарта на живот в ЕС ли,ами средния германец има много по добър стандарт от средния американец,за скандинавските страни няма да говоря. Всъщност живота в ЕС е прекрасен, наистина, и пак ще напиша,не мога да ги разбера онези дето ходят в САЩ да ги сцепват от работа. Европейците са все по малко. Предимно китайци виреят там. Това че ходят да бомбят близкия изток и да показват мускули си е тяхна работа, такъв им е стила-селяшки.Китай не могат да се оправят сами.
  • 73 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "Гост":

    Турция не е пушечно месо а след Сащ ,Русия е единствената страна която самрстоятелно праща войска извън граница.....Франция и Англия само в коалиция пращат....докато Турция хем в коялиция ,хем самостоятелно
  • 74 Хасан

    4 1 Отговор
    Русия прави най _съвършенните ракети а Германия прави най добрите коли ...въпроса е кой е по добре развит в технологично отношение?????да направиш ракета която обикаля земното кълбо или да направиш БМВ без водач????

    Коментиран от #75, #76

  • 75 Гостът

    4 5 Отговор

    До коментар #74 от "Хасан":

    Как да прави най добрите ракети държава, която и една кафеварка не може да направи ?

    Платките за електронното управление са внос . Но не ги взимат от водещите производители в света, а от Малайзия , от Сингапур ,и от Китай и Индия. Това е доста сериозен компромис с качеството и резултатите са налице.

    Коментиран от #77

  • 76 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хасан":

    Запознат ли си със сложността на мисията Rozetta на ESA проект на Германия -Англия -Франция. Това е Европа, без грандоманщина но със стил. И най важното, с мисъл за гражданите си. Цивилизация му се вика ;)
  • 77 Пълни глупости

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Гостът":

    това си написал
  • 78 гостъ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Какво да правиш ГОСТ!?!Пълно е с любители на войната.Недай боже обаче да видим как с ракетите им хвърчат и л....натъ....
  • 79 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Те още се мислят за равнопоставени със САЩ!
  • 80 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    По-вероятно е на турция да и избие баланса :). А къде ще е Китай? Истината е че на руснаците им се е допило и се надяват американците да донесат пиене,че водката е на привършване! Те освен на маса,на/от друго не сядат/падат.