Отидете към основна версия

4 768 19

Защо Русия е приятел на САЩ

  • русия-
  • приятел-
  • сащ

Дейвид Суонсън обвини САЩ в постоянна агресия срещу Кремъл

Русия е приятел на САЩ, в противен случай нямаше да се съобразява с продължаващата десетилетия американска агресия. Това написа в свой анализ за Foreign Policy журналистът Дейвид Суонсън.

Той изброява агресивните действия на САЩ през последните 100 години. Припомня се как през 1918 г. американски контингент окупира Мурманск. По време на Втората световна война САЩ две години отказваха да открият втори фронт, за да могат Германия и СССР да претърпят възможно най-много загуби.

След края на войната САЩ и Великобритания забраниха комунистическите партии на Запад, но възстановиха десни сили, които преди бяха съюзници на нацистите. По време на Студената война сериозен източник на доходи за американските режисьори бяха заснемането на пропагандни видеа за руската заплаха.

Подчертава се още, че по време на войната на СССР в Афганистан, САЩ са въоръжавали руските противници и са блокирали предложенията на Русия за ядрено разоръжаване.

След това САЩ дадоха обещание, че НАТО няма да се разширява на Изток, но Алиансът привлича все повече страни от региона. САЩ се намесиха открито в изборите в Русия, подкрепяйки Борис Елцин, пренебрегвайки интересите на страната.

Когато Русия предложи да бъдат сключени договори за космически оръжия, дейности в киберпорстранството или ядреното оръжие, САЩ винаги отказват.

Никой не обръща внимание на факта, че Русия подкрепя споразумението за ядрената програма на Иран. В същото време бившият президент на САЩ Барак Обама подкрепи преврата в Украйна, а Доналд Тръмп осигурява оръжие на новия режим в Киев.

Обама се опита да събори сирийския президент, а Тръмп заповяда военни удари срещу цели в страната. Президентът обвини Русия, че се опитва да укаже влияние върху Берлин заради газовите проекти в региона.

Според Суонсън действията на Русия в Украйна са несравними с действията на САЩ в много други страни. Според него това показва, че Русия е приятел на САЩ. Причината е, че няма как да третираш друг така, освен ако не ти е приятел.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Руски агенти действат във Флорида

    Руски агенти са проникнали в част от изборните системи в щата Флорида и са в състояние да заличат имената на регистрирани избиратели преди ноемврийски ...
    09.08.2018
    1 608
    5
  • САЩ искат да разпитат Джулиан Асандж

    Комисията по разузнаването към Сената на САЩ е поискала основателят на Wikileaks Джулиан Асандж да даде показания по разследването за руската намеса в ...
    09.08.2018
    1 490
    2
  • Русия: НАТО е безполезно

    Руското външно министерство определи НАТО като безполезен блок, съобщи ТАСС. Коментарът беше направен след грешка на самолет, разположен в Естония. ...
    09.08.2018
    5 511
    28
  • САЩ с атака по Русия

    САЩ ще наложат санкции на Русия, заради използването на химическо оръжие, съобщи ТАСС. Мярката е свързана с отравянето на бившия руски двоен агент ...
    09.08.2018
    3 212
    20
  • ФБР арестува четирима руснаци

    Федералното бюро за разследване арестуван четирима руски граждани в Съединените американски щати, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на руската ...
    08.08.2018
    2 221
    3