9 Август, 2018 12:06 1 461 2

САЩ искат да разпитат Джулиан Асандж

  • сащ-
  • разпит-
  • джулиан асандж

Той трябва да даде показания за руската намеса в изборите в САЩ

Комисията по разузнаването към Сената на САЩ е поискала основателят на Wikileaks Джулиан Асандж да даде показания по разследването за руската намеса в американските избори през 2016 г. , съобщи „The Wall Street Journal”.

От портала обявиха, че в момента Асандж разглежда искането на Сената. Предложението е за разпит на закрити врати.

Асандж се укрива в посолството на Еквадор в Лондон. Той е там, след като срещу него бяха повдигнати обвинения за сексуално нападение срещу две жени. Асандж се страхува, че може да бъде депортиран в САЩ.

Преди изборите в САЩ, от Wikileaks публикуваха документи, свързани с действията на Демокиратическата партия и предизборната кампания на Хилари Клинтън.

Асандж е получил официалното писмо чрез американското посолство в Лондон. В момента предложението се обмисля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факто граф

    11 0 Отговор
    Руснаците искат да разпитат Скрипал.
  • 2 Граф де факт

    2 0 Отговор
    Демек, след толкова много разоблачения и скандали, които предизвика викилийкс с предоставяне на истини в публичното пространство, тоя пич продължава да си прави т@ш@к със службите на краволандия! Евала!