Отидете към основна версия

1 606 5

Руски агенти действат във Флорида

  • бил нелсън-
  • марко рубио-
  • флорида-
  • руски агент-
  • сащ

Американски сенатор предупреждава, че руснаци са проникнали в изборните системи в Слънчевия щат

Снимка: Shutterstock

Руски агенти са проникнали в част от изборните системи в щата Флорида и са в състояние да заличат имената на регистрирани избиратели преди ноемврийските частични избори за Конгрес, ако тези системи не бъдат защитени. Това заяви за в. Tampa Bay Times федералният сенатор Бил Нелсън, цитиран от Reuters.

"Те са проникнали вече в системите на няколко окръга в щата и сега са с развързани ръце да продължат нататък", твърди сенаторът демократ от Флорида.

Миналия месец Нелсън и републиканецът Марко Рубио, също сенатор от Флорида, са предупредили писмено ръководителите на изборните администрации в 67 окръга за потенциалните заплахи, пише вестникът. Но в писмото им не е имало такива подробности, каквито е изложил Нелсън.

"Поискахме от председателя и заместник-председателя на сенатската комисия по разузнаване да уведомят изборните шефове във Флорида, че руснаците са вътре в техните данни", казва Нелсън пред изданието.

От Държавния департамент, който по закон надзирава изборите, омаловажиха думите на Нелсън, като заявиха, че не са получили никаква информация, нито от него, нито от федерални и щатски агенции, която да потвърждава твърдението за инфилтриране.

На изборите през ноември Бил Нелсън ще се бори за преизбиране в конкуренция с републиканеца Рик Скот, настоящия губернатор на Слънчевия щат.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Защо Русия е приятел на САЩ

    Русия е приятел на САЩ, в противен случай нямаше да се съобразява с продължаващата десетилетия американска агресия. Това написа в свой анализ за Forei ...
    10.08.2018
    4 765
    19
  • Русия се вбеси на „неприятеля“ САЩ

    Кремъл реагира остро на новите американски санкции, наложени заради отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия на британск ...
    09.08.2018
    5 716
    71
  • САЩ с атака по Русия

    САЩ ще наложат санкции на Русия, заради използването на химическо оръжие, съобщи ТАСС. Мярката е свързана с отравянето на бившия руски двоен агент ...
    09.08.2018
    3 211
    20