Отидете към основна версия

6 436 22

ОССЕ: България бързо да намери убиеца на Виктория Маринова

  • виктория маринова-
  • убийство-
  • българия-
  • оссе-
  • журналистка

Жестоко убийство на млада журналистка

Снимка: Facebook

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) призовава за разследване на убийството на журналистката Виктория Маринова в България, съобщи ТАСС.

Българските власти трябва бързо да идентифицират и да преследват тези, които участват в убийството на журналиста Виктория Маринова, чието тяло беше открито в събота в парк в град Русе в северната част на страната. Това бе обявено от представителя на ОССЕ по свободата на медиите Арлем Дезир.

"Шокиран съм от ужасяващото убийство на разследващата журналистка Виктория Маринова в България", пише в изявлението на Дезир, разпространено от пресслужбата на ОССЕ. „Ще следя внимателно започналото разследване. Настоятелно призовавам властите бързо да открият и привлекат под отговорност виновните и да определят дали нападението е свързано с работата й“, посочи той.

30-годишната водеща на регионалния телевизионен канал TVN според местните медии е работила по тема, посветена на кражбата на средства от фондовете на Европейския съюз, посочва агенцията. Според криминолозите смъртта на Маринова е била причинена от удар в главата и задушаване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини