Last news in Fakti

7 Октомври, 2018 20:28 10 242 31

Бдение в памет на убитата водеща

  • виктория маринова-
  • русе

Последното й предаване е свързано със скандала Джипигейт

Бдение в памет на жестоко убитата журналистка Виктория Маринова организира сдружение БОЕЦ.

Ето какво пишат те във фейсбук:

Търпението приключи!!!
Виктория Маринова, разследващ журналист, майка на първокласничка, нечия съпруга, дъщеря и близък приятел беше брутално изнасилена, обезобразена и убита в Русе.

Последния брой от предаването ѝ "Детектор", излъчвано по русенската TVN, беше посветено на скандалът ДжиПи/ГеПи Гейт.

Побързаха да кажат, че убийството й няма нищо общо работата ѝ, сигурно ще намерят и нужния "клошар" да поеме вината!

Но ние отказваме да приемем тази смърт за случайна. Тя просто е последния (а вероятно само поредния) случай на насилие и репресии срещу журналисти в разпадащата ни се държава.
Журналисти, които отказват да се впишат в подблейващото стадо дръжки на микрофони, посветило кариерите си на услуги към властта. Виктория не беше от тях!

В понеделник, в 18:30, елате пред църквата "Св. Неделя" да запалим по свещ в нейна памет и да напомним, че има още живи и непримирими граждани и журналисти и ако ще действат все по този начин, бързо ще си намерят майстора!

Нека скръбта ви се превърне в гняв, забравете различията!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Bubbles

    24 11 Отговор
    Ами ДОБРУТРО, а Митко Върбанов го оплюхте след като си изяде боя за да си върши работата!
    Журналята само си лаете, истинските журналисти се броят на пръстите на едната ръка в световен мащаб!

    Коментиран от #15

  • 3 гроб

    44 9 Отговор
    Така е в държавата на Бойко Борисов, неудобните журналисти се убиват!

    Коментиран от #5, #13, #28

  • 4 Пепо

    24 23 Отговор
    Комунисти,нямате ли малко срам.Убита жена,а го удряте на политика.ГЕРБ ли е убил жената.Бог да я прости.Жалко за милата жена и детенцето и.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Pompev

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    не е първата може би няма И да е последната,помните ли Боби Цанков
  • 7 Няма никва политика!Спрете се !

    10 24 Отговор
    Жената е спортувала ,попаднала е на комплесиран психопат ,паднало му е пердето че не може да си позволи никога такава женаи кой знае още какво и я под действие на алкохол или нарко ,първо я е нокаутирал,изнасилване следва убийството като естествен завършък на доминацията ...сега се крие и ако няма крими досие ще хванат дедо ...ако е местен дано го е хванала някоя камера ,иначе язък за младата жена но мизерията и безисходицата до това водят ...ааа и криво разбраната демокрация.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 CINGIZHAN

    13 6 Отговор
    Проблема е много голям още кога съобщих но никой не чува,Русе е пълен с нарко дилари и наркомани въдят се даже вчера го споделих с определен човек от районното управление,11 години живях в германия към тия имат силен контрол,тия вече са излезли от човешкото имам чувство,че са демонизирани,ако Българските власти не могат да си свършат работата нека помолят Криминалните от Дойче Будесрепублик за помощ.Не може със саморазправа нека не плюем веднага управляващите така е много лесно всички сме бесни искаме възмезди за загубата на тая дама,но има си начини трябва да се работи в колектив трябва да се търсят алтернативи така със стоене пред комповете не стават чудеса със информация с бдение
    трябва някак си да се борим.Не са виновни управниците виновни сме всички,че докарахме нещата на тоя етап срам и позор не го приемам това за демокрация а за анархия.Жалко много жалко за тоя хубав човек,нека почива във мир и спокойствие,а ние нека се сработим с властите и който не си свърши работата има си инстанции ако не в България ще стигнем до Страсбург!
  • 11 Plovdiv

    17 2 Отговор
    Aко в това подобие на подобие на държава имаше смъртно наказание, както е в нормалния свят, дали това убийство щеше да се случи?!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 529

    8 15 Отговор

    До коментар #3 от "гроб":

    Глобар пак ли плюеш по Б. Борисов ? Пак ли той ти е крив. Ами ако излезе пак любовна история. Нещо си се загрижил за журналистите.ѝ Не си им попадал в лапите. За единия рейтинг не им пука какви сътби батисват, в чия мъка се ровят, кого подкокоросват.Жалко за хубавата жена. Или е ядосала много някой, или е попаднала на превъртял. Никой няма да трепе журпналистка / а тя е само водеща / за човъркане в местни бакии. Какво общо има тук Бойко Борисов. Или нещо ти е крив на тебе. В коя страна не стават убийства и то много повече. И там ли Борисов им е виновен? А може би са намесени и САЩ ?

    Коментиран от #14, #18, #21

  • 14 Голям прос

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "529":

    Е, той ББ е света вода ненапита. Как може някой да си помисли да го намесва. Като гледаме навсякъде като стане нещо и той е там, та по пътя на логиката...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Чукундур

    4 1 Отговор
    Ердо натъпка платените прозападни журналя в панделите,тука ги убиват а сега де на кое да кажем димокрация
  • 17 Гостенин

    15 2 Отговор
    Днес почти всички европейски вестници пишат за бруталното убийство, след Малта и Словакия това е третото убийство на разследващ журналист на злоупотреби с пари от еврофондовете за тази година в Европа
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Bubbles

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Браво":

    Абе всякакъв са ме наричали досега ама соросоид никога, и тиквичките май са по твоя вкус а не по моя.
  • 20 Шансу Имамов

    3 8 Отговор
    Какво търси сама жена в тия пущинаци,може да се е друсала или друго нещо.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анти галфон

    3 3 Отговор
    Почерк на пакистански мигрант. В исляма жената не е човек, а бозайник.
  • 23 барон мюнхаузен

    2 1 Отговор
    Поредната любовна драма! Убийство от ревност, какво по лесно и правдоподобно обяснение.
  • 24 Бо75

    3 1 Отговор
    Този път няма да е клошар, а психически болен. Вече ни обработват в тази посока. Към вторник ще го открият. А за корупция не може и дума да става, такава няма, ако не вярвате питайте знаете кого...
  • 25 Бо75

    3 1 Отговор
    Този път няма да е клошар, а психически болен. Вече ни обработват в тази посока. Към вторник ще го открият. А за корупция не може и дума да става, такава няма, ако не вярвате питайте знаете кого...
  • 26 Русенец

    1 0 Отговор
    Жената, ако не знаеш си прави джогинг(*бяга за здраве).
    Не е ясно, кога и къде е убита, щото тази алея още от парка почва излиза по Дунава и даже може да излезеш извън града.Движат се и велосипедисти и по принцип има хора, ако се намираш през светлата част на деня.Може изобщо да не се е случило там, където е намерена.
    Обаче се е развела отскоро, така че има мотив от близкото и обкръжение да е поръчката.
    Абсурдното е, че детето и в момента се намира при бащата и дядото(по мъжка линия явно).
    В такива случаи, трябва детето да е на сигурно място под надзора на органите на реда.
  • 27 Русенец

    2 0 Отговор
    Другото, по-важно е като гледам 20-30годишни колеги, които имам как крещят, като има проблем в работата или някъде по улиците как се държат.Това поражда други теми и дискусии, как ще изглеждат, като станат на 50-60г., те отсега са се издухали, пък като одъртеят... не ми се мисли.Нито хаховците, нито престъпниците са в затворите.
  • 28 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "гроб":

    Спорет мене руснаците са виновни

    Коментиран от #29

  • 29 прав си

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Най- вече от Позитано "глашатаите на Кремъл"

    Коментиран от #30

  • 30 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "прав си":

    А като се позамислим малко не може ли па да се е самоубила ?
  • 31 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Жалко за жената!Свето и име!Но имом питане към полиция и прокуратура:Да не стане както с оня докторот Пловдив/ дето уби уж престъпник с незаконно оръжие и послеи правиха митинги в подкрепа,три реда сълзи и два сополи и накрая хоп и доктора бил убиеца!Ама кой да се сети като всички тия органи са с по два грама мозък с по две гънги:За сране и за ядене"!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове