Отидете към основна версия

9 005 21

Иран предупреди: Задава се новият Хитлер!

  • иран-
  • сащ-
  • ядрено-
  • хитлер-
  • амир хатами

Техеран вижда в лицето на Тръмп нов диктатор

Снимка: БТА/ AP

Иранският министър на отбраната Амир Хатами заяви, че е необходимо противопоставяне на политиката на Съединените американски щати, защото в противен случай може да се появи „новият Хитлер“.

Той направи това изказване пред агенция Tasnim, предаде ТАСС. По думите на иранския министър политиката на Вашингтон е „бандитска“. След встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп напрежението с Техеран се увеличи и той изтегли страната от ядреното споразумение, подписано след години на усилени дипломатически маневри.

„Иран показа стремежа си да реши проблемите, свързани с разпространението на ядрени технологии. В същото време САЩ потъпкаха международния договор и светът трябва да се противопостави на тези потисници“, заяви Амир Хатами.

Преди няколко месеца администрацията на Доналд Тръмп обяви оттеглянето си от международния договор, който ограничава ядрената програма на Иран в замяна отпадане на санкциите срещу Техеран. Съюзниците на Вашингтон бяха твърдо против оттеглянето на страната. Тръмп смята Иран за огромна заплаха за националната сигурност на страната си и сигурността в световен мащаб.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини