Отидете към основна версия

5 852 41

Доклад на ЦРУ: Хитлер е гей

  • адолф хитлер-
  • гей-
  • доклад-
  • цру-
  • сащ-
  • германия-
  • сексуалност

Хитлер е имал странни сексуални наклонности

Снимка: Shutterstock

Лидерът на Третия райх Адолф Хитлер е имал садомазохистични наклонности и е съчетавал в себе си хомосексуална и хетеросексуална ориентация. Това се твърди в разсекретен доклад на ЦРУ за живота на нацисткия фюрер, предава РИА Новости. Документът от 70 страници е изготвен през 1943 година от антрополога Хенри Фийлд за Управлението на стратегическите служби на САЩ, предшественик на ЦРУ. Докладът се основава на изследванията на Ернст Франц Седжуик Ханфщенгел, близък приятел на Хитлер през 20-те и 30-те години на ХХ век, който след това изпада в немилост пред фюрера и емигрира в САЩ.

Според документа, в младостта си Хитлер проявявал "садомазохистични наклонности с уклон към хомосексуализъм". Освен това, той изпитвал сексуално влечение към своя бъдещ заместник в националсоциалистическата партия Рудолф Хес, с когото лежат заедно в затвора през 20-те години. Хес, както се твърди в доклада, е бил хомосексуалист и имал прякор "фройлайн Ана" заради навика си да се облича в женски тоалети.

Освен това, отбелязва авторът на доклада, Хитлер изпитвал "естетическа наслада от наблюдаването на млади юноши". А от 1910 до 1913 година, като млад художник във Виена, фюрерът живеел в мъжки пансион, който "имал репутацията на място, в което възрастни мъже търсели по-млади партньори". В документа се подчертава, че през целия си живот Хитлер е съчетавал двойствена сексуална ориентация.

"Сексуалният му живот е двойствен, също като политическия. Той едновременно хомосексуалист и хетеросексуален, социалист и ярък нацист, мъж и жена", пише в доклада. Освен фактите около сексуалния живот на Хитлер, в доклада е представена информация за неговото детство, образование, любима храна, музика и други навици, предаде Епицентър.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини