Отидете към основна версия

1 878 6

Съдебна драма с арестуван руски шпионин

  • михаил бочкарьов-
  • норвегия-
  • агент-
  • русия-
  • шпионин

Норвежките спецслужби обжалват освобождаването на Михаил Бочкарьов

Снимка: Shutterstock

Норвежки съд съобщи, че заподозрян в шпионаж руснак трябва да бъде освободен от предварителния арест, но Полицейската служба за сигурност внесе жалба срещу съдебното решение, съобщи адвокатът на задържания, цитиран от Reuters.

Михаил Бочкарьов беше задържан на 21 септември на летище Гардермоен в Осло, преди да излети за родината си. Той ще остане в ареста в очакване на произнасянето на второинстанционния съд в понеделник, каза адвокатът му.

Бочкарьов е заподозрян в събиране на данни чрез безжични мрежи в парламента на Норвегия докато е бил на семинар по цифровизация, организиран от Европейския център по парламентарни изследвания и документация, съобщи полицията.

Той отрича да е вършил нещо нередно, а руското външно министерство настоя Осло да свали "абсурдните обвинения" и да освободи Бочкарьов, за когото твърди, че е служител в горната камара на руския парламент.

Прокурорите изискаха окръжният съд в норвежката столица да удължи срока на задържане на руснака с още две седмици.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Норвегия освобождава руския шпионин

    Норвегия ще освободи заподозрян в шпионаж руснак, съобщи норвежката разузнавателна служба ПСТ, с което скандинавската страна се лишава от потенциална ...
    19.10.2018
    1 425
    5
  • Задържаха руски шпионин в Норвегия

    Полицията на летището в норвежката столица Осло задържа руснак, заподозрян за шпионаж, съобщи РИА Новости. Полицията е задържала служител на рускат ...
    25.09.2018
    1 390
    11
Новини по държави: