Отидете към основна версия

1 625 2

Бомбен ад в сърцето на Афганистан

  • афганистан-
  • атентат-
  • вардак

Няколко души загинаха при самоубийствен атентат с кола бомба в провинция Вардак

Снимки: БТА/АР

Няколко души, включително полицаи и цивилни, загинаха при самоубийствен атентат с кола бомба в провинция Вардак, Централен Афганистан, съобщиха местните власти, цитирани от ДПА.

Членът на областния съвет на провинцията Хаджи Ахмад Джафари каза, че са загинали най-малко девет души и че най-малко 20 са ранени.

Колата на атентатора самоубиец се е взривила на входа на полицейска сграда в столицата на Вардак град Майдан и Шахър към 8 часа местно време, добави той.

Членът на областния съвет Хавани Султани също съобщи за девет загинали при нападението.

Според други източници са загинали седем души, а 11 са ранени, но е известно, че правителствените представители обикновено намаляват броя на жертвите.

По-рано в южната афганистанска провинция Кандахар започна гласуването на парламентарни избори, което бе отложено с една седмица след нападение, в което бяха убити двама високопоставени правителствени представители и влиятелен полицейски началник.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ужасът се завръща в Афганистан (СНИМКИ)

    Самоубийствен атентат беше извършен пред централата на Независимата избирателна комисия на Афганистан в столицата Кабул, предаде AFP. Полицаите, ох ...
    29.10.2018
    3 059
    7
  • Десетки убити на изборите в Афганистан

    Най-малко 36 души загинаха при насилието, което съпровожда изборния ден в Афганистан. Вотът продължава и днес, тъй като 401 избирателни секции не можа ...
    21.10.2018
    1 426
    2
  • Окървавиха изборите в Афганистан

    Двама души са убити в афганистанската столица при експлозии днес близо до избирателни секции в различни квартали на града, предаде ДПА, като се позова ...
    20.10.2018
    1 460
    6
Новини по държави: