Отидете към основна версия

4 084 30

Русия ще спасява изпадналата в криза Куба

  • куба-
  • хавана-
  • рикардо кабрисас руис-
  • русия

Москва подписа договори с Хавана за над 260 милиона долара 

Общата стойност на подписаните договори в резултат от работата на междуправителствената руско-кубинска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество надвишава 260 милиона долара. Това съобщи след 16-ото заседание на комисията в Хавана вицепремиерът на Русия Юрий Борисов, цитиран от ТАСС.

"Модернизацията на трите енергоблока е за около 100 милиона долара, вторият етап за модернизирането на металургичния завод е за около 60 милиона долара, а доставката на вагони е за над 100 милиона долара. Това са сериозни договори", отбеляза Борисов

Обсъждането на бизнес проектите и междуотрасловото сътрудничество се състоя на на 29 и 30 октомври по време на 16-ото заседание на междуправителствената руско-кубинска комисия по търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество под председателството на заместник-председателя на руското правителство Юрий Борисов и заместник-председателя на Съвета на министрите на Куба Рикардо Кабрисас Руис.

В работните групи взеха участие представители на министерствата на търговията, енергетиката, икономическото развитие и инвестициите, селското стопанство, образованието и здравеопазването на двете страни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини