Отидете към основна версия

3 178 3

Макрон забавил срещата Путин - Тръмп

  • еманюел макрон-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Френският президент не искал тя да засенчва мероприятията на 11-ти ноември

Снимка: БТА/AP

Френският президент Еманюел Макрон е поискал отмяна на срещата между американския президент Доналд Тръмп и руския държавен глава Владимир Путин, съобщи France 24.

Двамата лидери имаха планирана среща на 11-ти ноември в Париж. Тогава световните лидери ще се срещнат, за да отпразнуват годишнината от края на Първата световна война.

Макрон се е притеснил, че евентуална среща на върха може да засенчи планираните мероприятия по случая. Последните информации са, че Путин и Тръмп ще имат бърза среща на крак.

Те ще имат по-широки разговори по време на срещата на Г-20 на 30-ти ноември в Аржентина.

Очаква се разговорите в Париж да са договорка за бъдещи по-сериозни преговори. Според говорителят на Кремъл Дмитрий Песков основната цел на Путин е да сравни позициите по основни международни теми.

Вероятно най-обсъждана ще темата за планираното излизане на САЩ от договора за ракети със среден обсег. Ще бъде обсъдена и ситуацията с Иран.

Самият Тръмп вече призна, че трудно ще има широка среща в Париж. Той обаче заяви, че такава ще има в Аржентина.

Вече тече подготовка за форума. Вероятно ще се срещната и руска и американска делегации.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп: Не предвиждам среща с Путин

    Планът за посещението на президента на САЩ Доналд Тръмп в Париж не предвижда двустранни срещи с държавни глави с изключение на френския Еманюел Макрон ...
    08.11.2018
    1 737
    13
  • Макрон призова за единна европейска армия

    Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ЕС трябва да се защити от Китай, Русия и САЩ. Според него е нужно да бъдат създадени единни европейски си ...
    06.11.2018
    2 415
    32
  • Тръмп може да не се срещне с Путин

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че е вероятно с руския държавен глава Владимир Путин няма да се срещнат в Париж, съобщи Fox News. На 11-ти ...
    06.11.2018
    2 447
    11
Новини по държави: