Отидете към основна версия

4 171 16

Германски военни планирали политически убийства

  • германия-
  • заговор-
  • убийство-
  • политици

Димар Барч е сред основните жертви

Полицията във ФРГ е разкрила конспирация от германските военни, които са планирали политически убийства, съобщава германското списание Focus, позовавайки се на материали от разследването. Става дума за група от войници от Бундесвера, специалните сили и членове на асоциацията на елитните войници Унитер.

Заговорниците са подготвяли така наречения X-Day, в който биха събрали неудобни политици „на едно място за целите на физическото им елиминиране”.

Списъкът с потенциалните жертви не е публикуван, но се знае, че едно имената в него е на Димар Барч, ръководител на фракцията на Лявата партия в Бундестага. В публикацията се посочва, че за изпълнението на плана, участниците в тайните споразумения, са събрали оръжия, боеприпаси и гориво. Членовете на групата, които според списанието, служат в германските въоръжени сили и специалните сили, са обсъждали по-нататъшните си действия на тайни срещи.

Подчертава се, че полицейското разследване е почти спряло, тъй като служителят на военното контраразузнаване се е опитвал да го подкопае, като информира конспираторите за предстоящите търсения и напредъка на разследването като цяло. Мъжът е обвинен, неговият случай ще бъде разгледан от Окръжен съд в Кьолн.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: