Отидете към основна версия

6 080 10

Тайван отхвърли еднополовите бракове

  • тайван-
  • еднополови бракове-
  • референдум

Референдумите в Тайван обаче имат само консултативна сила

Снимки: БТА/АР

На референдуми, проведени едновременно с вчерашните местни избори, тайванските гласоподаватели отхвърлиха еднополовите бракове и промяната на името на националния спортен отбор, предаде АР.

Референдумите в Тайван имат само консултативна сила, но гласуването в полза на ограничаването на браковете до съюз между мъж и жена ще постави депутатите в трудна ситуация. Тайванският Конституционен съд е издал разпоредба, според която еднополовите бракове трябва да бъдат узаконени най-късно догодина - прецедент за страните в Азия, където религията и консервативните правителства обикновено забраняват бракове между хора от един и същи пол.

През 2020 г. много тайвански депутати ще трябва да се явят на парламентарни избори.

Кампанията против еднополовите бракове беше организирана от християнски организации и защитници на традиционното семейство.

Тайванците гласуваха и против идеята страната им да участва в бъдещи спортни събития като Тайван, а не с името "Китайско Тайпе", наложено в резултат на постигнат през 1981 г. компромис. Също като слабото представяне на управляващата партия, това решение се смята за победа за Пекин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тежък удар за управляващите в Тайван

    Тайванският президент Цай Ингвен обяви на прекосконференция, че се оттегля от поста председател на управляващата Демократическа прогресивна партия, пр ...
    24.11.2018
    2 883
    0
  • Доставка на оръжие за Тайван ядоса Китай

    Планирана продажба на оръжие за Тайван на стойност 330 милиона щатски долара спечели одобрението на Конгреса, разчиствайки пътя на Държавния департаме ...
    24.11.2018
    3 645
    9