Last news in Fakti

25 Ноември, 2018 09:09 6 076 10

Тайван отхвърли еднополовите бракове

  • тайван-
  • еднополови бракове-
  • референдум

Референдумите в Тайван обаче имат само консултативна сила

Тайван отхвърли еднополовите бракове - 1
Снимки: БТА/АР

На референдуми, проведени едновременно с вчерашните местни избори, тайванските гласоподаватели отхвърлиха еднополовите бракове и промяната на името на националния спортен отбор, предаде АР.

Референдумите в Тайван имат само консултативна сила, но гласуването в полза на ограничаването на браковете до съюз между мъж и жена ще постави депутатите в трудна ситуация. Тайванският Конституционен съд е издал разпоредба, според която еднополовите бракове трябва да бъдат узаконени най-късно догодина - прецедент за страните в Азия, където религията и консервативните правителства обикновено забраняват бракове между хора от един и същи пол.

През 2020 г. много тайвански депутати ще трябва да се явят на парламентарни избори.

Кампанията против еднополовите бракове беше организирана от християнски организации и защитници на традиционното семейство.

Тайван отхвърли еднополовите бракове

Тайванците гласуваха и против идеята страната им да участва в бъдещи спортни събития като Тайван, а не с името "Китайско Тайпе", наложено в резултат на постигнат през 1981 г. компромис. Също като слабото представяне на управляващата партия, това решение се смята за победа за Пекин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alfa Romeo

    20 0 Отговор
    Браво!
  • 2 боцмана

    4 8 Отговор
    Въх , завалиите , че то там има само проститутки и меки китки.

    Коментиран от #9

  • 3 Румяна Костова

    1 14 Отговор
    Тук не мога да се съглася с това решение на тайванските другари, просто трябва да се даде на всички секс меншиства да живеят щастлив и пълноценен живот.
  • 4 Лукчо

    11 1 Отговор
    Грозна гледка!
  • 5 соросоидни кърлежи

    10 2 Отговор
    Всички подчинени на сащ ще е задължително да имат еднополови бракове,нямат избор.Идеята да има повече идиоти и кретени, по лесно се управляват,пример - България.Тук при нас допринесе и чалгата/циганска-талибанска / гадост.Такива изкуства само за неграмотни.
  • 6 Тоя с Ху.

    9 0 Отговор
    Браво на дръпнатите жълтури
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ИВАН

    4 2 Отговор
    Е, той слави е идола на нашта младеж от дълги години - модерен бунтар, силен и богат и всемогъщ ... хахахаха
  • 9 Бачо Киро

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "боцмана":

    Боцмане, ти нали уж пътуваш? Май дали Тайван, дали Тайланд, разлика не правим, а?
    БВП на глава от населението между двете е 3.5 пъти в полза на Тайван, там проституцията е и забранена. Аре учете я тази география де, компютри, компоти ...
  • 10 Ристе

    0 2 Отговор
    И тия явно са тръгнали към автокрация!