Отидете към основна версия

3 213 39

Джордж Сорос е "Личност на годината"

  • джордж сорос-
  • личност на годината

Aмериканският милиардер и филантроп е изборът на Financial Times

Снимка: БТА/АР

Aмериканският милиардер и филантроп Джордж Сорос е изборът на Financial Times за "Личност на годината".

Авторът Рула Халаф разговаря със Сорос в Маракеш, на път от Южна Африка, където е разбрал, че медии и представители на гражданското общество, подкрепяни от него, са помогнали да не се подпише договор за ядрена енергия с Русия.

"За 88-годишния баща на индустрията на хедж фондовете и един от най-изтъкнатите филантропи в света влиянието дойде на болезнено висока цена. От родната му Унгария до дома му Америка силите на национализма и популизма нападат либералния демократичен ред, който той неуморно подкрепя. Човекът, някога описван като единствения човек с външна политика, трябва да се справя с възхода на силни личности по света и с отпора, замислен да го делегитимира", пише изданието.

Изборът на "Личност на годината", който обикновено е за постижения, тази година е свързан и с ценностите, които той въплъщава и на факта, че е "пазител на либералната демокрация и отвореното общество", обяснява изданието.

"Това са идеите, които триумфираха в Студената война. Днес те са под обсада от всички страни - от Русия на Владимир Путин до Америка на Доналд Тръмп."

"За всичко ме обвиняват, включително че съм Антихристът", казва той. "Иска ми се да нямах толкова много врагове, но го приемам като сигнал, че правя нещо правилно".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сорос е „бащата на всички злини“

    Стив Банън, бивш стратег на Доналд Тръмп, който е най-заслужилият за неговата победа на президентските избори в САЩ, твърди, че в новата геостратегиче ...
    03.08.2018
    14 086
    49
  • Сорос: Русия финансира новата власт в Рим

    Милиардерът и филантроп Джордж Сорос открито призова италианците да накарат партия "Лига" да разкрие дали е получила финансиране от Русия, п ...
    05.06.2018
    3 654
    57
  • Сорос бяга от Будапеща в Берлин

    Фондация "Отворено общество" на Джордж Сорос ще закрие офиса си в Будапеща и ще се премести в германската столица Берлин. Това съобщиха о ...
    15.05.2018
    1 865
    14