Отидете към основна версия

20 619 18

Турция забрани рекламирането на...

  • джънк фууд-
  • турция-
  • реклама

Южната ни съседка спира рекламите на хранителни продукти, спадащи към категорията "джънк фууд"

Турция забрани рекламирането на хранителни продукти, спадащи към категорията "джънк фууд", както и включването на промоционални подаръци в подобни продукти каквито са например шоколадовите яйца с играчка, съобщи "Дейли сабах", позовавайки се на съобщение на министерството на търговията.

Новата регулация цели да ограничи навиците за нездравословно хранене на турците. Съгласно мерките, които влизат в сила от юни, производителите на този вид хранителни продукти няма да могат да включват към пакетите никакви насърчителни подаръци и ще им бъде забранено да рекламират продуктите си по телевизията и радиото по време на детски предавания.

Популярните шоколадови яйца с играчка във вътрешността няма да може да бъдат продавани в Турция след 1 юни 2019 г.

Подробна информация за продуктите, които представляват "джънк фууд" и следователно ще бъдат обект на ограниченията, е публикувана на сайта на здравното министерство.

Рекламирането на тези продукти ще бъде наказвано с глоба в размер между 8546 и 341 921 турски лири (между 1600 и 64 000 долара). При повторно провинение глобата може да бъде увеличена до десет пъти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Той е най-изтъкнатият световен лидер

    Турският президент Реджеп Ердоган е бил отличен като "най-изтъкнатият световен лидер" в проучване в арабския свят, осъществено от медийната ...
    02.01.2019
    8 704
    61
  • VW отказва на България. Отива в Турция

    Автомобилният гигант Vokswagen избра южната ни съседка, като в последния момент се отказа от България за строеж на новия завод за производство на авто ...
    20.12.2018
    109 192
    323
Новини по държави: