Отидете към основна версия

8 774 61

Той е най-изтъкнатият световен лидер

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • джамал хашоги

Турският президент Реджеп Ердоган беше отличен в проучване в арабския свят

Снимка: BGNES/EPA

Турският президент Реджеп Ердоган е бил отличен като "най-изтъкнатият световен лидер" в проучване в арабския свят, осъществено от медийната група Расднюз (Rassdnews), която се ползва с голямо влияние сред арабите, съобщават турски вестници.

Ердоган е спечелил 77 процента от гласовете, с което се е настанил на първото място в класацията, оставяйки след себе си редица световни лидери, сред които президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин и саудитския крал Салман, пише "Хабертюрк".

На второ място с подкрепа от 52 процента е поставен бившият египетски президент Мохамед Морси, когото армията свали от власт през 2013 г.

"Йени шафак" уточнява, че в гласуването са участвали 300 хиляди души, които е трябвало да изберат "най-изтъкнатите личности в света през 2018 г.".

Отделно, убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул е посочено като "най-отличителното събитие на 2018 г." в друго запитване на същата мрежа, пише още турският печат.

Ужасяващото престъпление, извършено на 2 октомври м.г., потресе целия свят, особено с разкриването на подробностите по случая. Смята се, че Хашоги е бил удушен, малко след като е влязъл в консулството, а след това тялото му е било разчленено и унищожено.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Турция забрани рекламирането на...

    Турция забрани рекламирането на хранителни продукти, спадащи към категорията "джънк фууд", както и включването на промоционални подаръци в п ...
    01.01.2019
    20 661
    18
  • Анкара: Трупът на Хашоги е на дъното на...

    Всички доказателства, събрани от Турция, сочат, че липсващото тяло на журналиста Джамал Хашоги се намира в кладенеца на градината на къщата на саудитс ...
    01.01.2019
    38 140
    8
  • Ердоган се подмазва на Тръмп и Путин

    Турският президент Реджеп Ердоган е изпратил новогодишни поздравления до световни лидери, включително президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Влади ...
    31.12.2018
    5 656
    28
Новини по държави: