Отидете към основна версия

8 568 52

Отказ! Няма пари за стената на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • стена-
  • граница-
  • мексико-
  • нанси пелоси

Никакви аргументи на президента не могат да ме убедят за финансиране на проекта по мексиканската граница, каза Нанси Пелоси

Снимка: BGNES/EPA

Лидерът на демократите в Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси заяви, че никакви аргументи на президента републиканец Доналд Тръмп не могат да я убедят да се финансира обещаната от него стена по границата с Мексико, предаде Асошиейтед прес.

В интервю за телевизия Ен Би Си Пелоси каза, че частичното затваряне на федералните служби, което е обвързано с искането на Тръмп за финансиране на стената, няма нищо общо с Демократическата партия. По думите й демократите в Конгреса искат да бъде прекратен блокажът на Тръмп, но самата тя не желае президентът да получи пари за стената. "Няма как да ме убеди", подчерта тя.

Според Нанси Пелоси законът за бюджета, който ще бъде приет в Камарата на представителите, в която мнозинство вече имат демократите, няма да включва средства за изграждането на стената. "Още колко пъти трябва да казваме "Не", пита реторично тя в интервюто.

Републиканците, които все още контролират Сената - горната камара на Конгреса - са в колебание дали да приемат бюджетния пакет на демократите, ако в него не е отразено искането на Тръмп за стената.

Конгресът на САЩ в новия си състав след изборите през ноември се събира за първи път. Очаква се Нанси Пелоси да бъде избрана за председател на Камарата на представителите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини