Last news in Fakti

5 Януари, 2019 08:09 4 620 5

Тежки преговори между Тръмп и Конгреса

  • стена-
  • сащ-
  • конгрес-
  • мексико-
  • пари

14-ти ден остават затворени част от федералните служби

Тежки преговори между Тръмп и Конгреса - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е възможно въвеждането на извънредно положение в САЩ, за да получи от Конгреса финансиране за строителството на стената между САЩ и Мексико. „Може да въведем извънредно положение и да построим стената много бързо”, каза той в отговор на журналистически въпрос в Розовата градина на Белия дом. Той добави, че подобни действия могат да са необходими заради „сигурността на страната”.

Последва среща с лидерите на Конгреса, на която Тръмп заяви, че ще държи федералното правителство затворено „за много дълго време, месеци и дори години” заради липса на финансиране.
Вече 14-ти ден продължава частичното затваряне на федералните служби заради искането на Тръмп Конгресът да му гласува 5 млрд. USD за строежа на стената по границата с Мексико.

Срещата в Белия дом между президента на САЩ и лидерите на Конгреса е била „дълга и на моменти се стигало до пререкания”, заяви Нанси Пелоси, председател на Камарата на представителите, която вече се контролира от демократите.

Преговорите ще продължат и през уикенда. Вече е сформирана работна група, която трябва да постигне компромис за отваряне на федералните служби. Предстои съставът на групата да бъде предложен за одобрение на президента и на лидерите на Конгреса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    12 21 Отговор
    Нашият човек СИ ОТИВА ОТ ПОЛИТИКАТА!! Важно е сега Владимир Владимирович да измисли подходящ ''нов вариант'' за президент на ФАЩ
  • 2 подкрепа за Тръмпи

    34 3 Отговор
    Борбата с либерал-соросоидите ще е дълга и трудна...
  • 3 плевен

    24 2 Отговор
    Тръмп заложи до застане на страната на избирателите. Не е само Сорос. Сорос е събирателен образ на републиканци, демократи, капитал изнесен извън САЩ, контролирани медии, паразитиращи малцинства. Това е невъзможна борба. Трябва ни един луд и тука.

    Коментиран от #4

  • 4 Хмммм

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "плевен":

    Абе като се позамислим, последния един век, че и отгоре, само луди май владеят тука. Айде един нормален да дойде, току-виж нещата се пооправят...?
  • 5 Батко

    1 2 Отговор
    Дончо,Дончооо викни Валерката да дигне доварчето бе,ама първо требе да си изгради някое хотелче по дължина на границата с Мексико за да има къде да спинкат дюлгерчетата .