Отидете към основна версия

7 368 13

Извънредно положение на Халкидики, гърците сложиха вериги

  • гърция-
  • халкидики-
  • сняг

Заради снеговалежите е спрян градският транспорт в Солун

Илюстративна снимка: БГНЕС

Извънредно положение заради обилните снеговалежи е обявено на целия полуостров Халкидики, според съобщение на дирекцията за „Гражданска защита“ в района на Централна Македония, предава гръцкото електронно издание „Thestival.gr”, цитирано от "Фокус".

Националната и регионалната пътни мрежи остават достъпни, но при зимни условия. Необходимо е използване на вериги при движение по цялата пътна мрежа.

По пътищата са извадени над 100 снегопочистващи машини и повече от 200 служители на „Гражданска защита“. Службата за „Гражданска защита“ призовават жителите на населените места на полуостров Халкидики да ограничат пътуванията и при всеки инцидент или кризисна ситуация да уведомяват полицията, „Гражданска защита“ и спасителните екипи.

Заради снеговалежите е спрян градският транспорт в Солун, движението ще бъде възстановено след почистване на улиците.

Всички достъпи до и от летище „Македония“ в Солун към момента са отворени, но използването им става само с вериги за сняг.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Студ и сняг парализираха Гърция

    Новата вълна от лошо време, която обхвана Гърция от вчера и беше наречена от метеоролозите "Телемах", донесе сняг в столицата Атина и предиз ...
    08.01.2019
    2 977
    2
  • Студът в Гърция взе първа жертва

    Студът в Гърция взе първа жертва. Няколко човека още се издирват. От тази вечер се очакват нови снеговалежи. Има затворени пътища, спрени са и ферибот ...
    06.01.2019
    1 873
    3
Новини по държави: