Отидете към основна версия

1 816 17

Опозицията: Това е насилствена смяна на името

  • македония-
  • зоран заев-
  • гърция-
  • вмро-дпмне

С договора от Преспа се нанася огромна вреда на македонската държава и македонския народ, смята ръководството на ВМРО-ДПМНЕ

Снимка: БГНЕС/EPA

СДСМ извърши незаконна, противоконституционна и насилствена промяна на конституционото име на Македония, заяви в декларация опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, предаде МИА.

81 депутати вчера приеха срамно и незаконно решение, с което се отрича волята на македонския народ, изразена на референдума на 30 септември, който не беше успешен и затова никой в държавата няма право да постъпва в противоречие с него, заяви опозиционната партия.

С договора от Преспа се нанася огромна вреда на македонската държава и македонския народ, заяви ВМРО-ДПМНЕ, отбелязвайки, че партията ще направи всичко, което е по-силите й, тази несправедливост да бъде поправена.

СДСМ показа, че води държавата в погрешна посока. Тъкмо затова трябва да си замине. ВМРО-ДПМНЕ настоява за предсрочни парламентарни избори заедно с президентските, за да си замине тази криминогенна власт, която нанесе голям брой поразии на държавата и почерни нейното бъдеще, се казва в съобщението.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: