Отидете към основна версия

3 548 6

Тръмп крие подробности за Путин

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • рекс тилърсън

Първият разговор между двамата се проведе на срещата на върха на Г-20 в Хамбург в началото на юли 2017 г.

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е скрил от членовете на администрацията си подробности за първите си разговори с руския президент Владимир Путин, които се състояха през лятото на 2017 г. в Хамбург по време на срещата на върха на Г-20. Това разкри в. The Washington Post, позовавайки се на информирани източници.

След гореспоменатата среща Тръмп е взел бележките на преводача, който е присъствал на срещата, и му е казал да не ги разпространява сред другите членове на администрацията. Това стана известно, след като представител на консултативния екип на Тръмп и високопоставен служител на Държавния департамент са попитали преводача за информация за срещата, но такава им е била отказана.

Официалният говорител на администрацията каза, че след разговора на двамата лидери, тогавашният държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън, който също присъства на срещата, "предостави на членовете на администрацията подробен доклад за нея, а освен това беше дадена информация и на медиите". Според обкръжението на Тръмп желанието му за секретност се дължи на заплахата от течове.

Първата среща между Путин и Тръмп се проведе в края на срещата на върха на Г-20 в Хамбург в началото на юли 2017 г. Разговорът продължи повече от два часа вместо планираните 30 минути.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини