Last news in Fakti

13 Януари, 2019 15:31 3 542 6

Тръмп крие подробности за Путин

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • рекс тилърсън

Първият разговор между двамата се проведе на срещата на върха на Г-20 в Хамбург в началото на юли 2017 г.

Тръмп крие подробности за Путин - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е скрил от членовете на администрацията си подробности за първите си разговори с руския президент Владимир Путин, които се състояха през лятото на 2017 г. в Хамбург по време на срещата на върха на Г-20. Това разкри в. The Washington Post, позовавайки се на информирани източници.

След гореспоменатата среща Тръмп е взел бележките на преводача, който е присъствал на срещата, и му е казал да не ги разпространява сред другите членове на администрацията. Това стана известно, след като представител на консултативния екип на Тръмп и високопоставен служител на Държавния департамент са попитали преводача за информация за срещата, но такава им е била отказана.

Официалният говорител на администрацията каза, че след разговора на двамата лидери, тогавашният държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън, който също присъства на срещата, "предостави на членовете на администрацията подробен доклад за нея, а освен това беше дадена информация и на медиите". Според обкръжението на Тръмп желанието му за секретност се дължи на заплахата от течове.

Тръмп крие подробности за Путин

Първата среща между Путин и Тръмп се проведе в края на срещата на върха на Г-20 в Хамбург в началото на юли 2017 г. Разговорът продължи повече от два часа вместо планираните 30 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъяоая

    6 1 Отговор
    Явно са си ги мерили вече и някой го е срам да каже подробностите... и резултатите!
  • 2 ....

    11 2 Отговор
    Полските са задържали високопоставен китайски гражданин, който оглавява местния офис за продажби на Huawei, икономиката войната на САЩ срещу Китай продължава а вие продължавате само глупости да пишете!
  • 3 Джей Лено

    7 6 Отговор
    В САЩ хората с психично разстройство се намират в клиники или Белия дом.
  • 4 ....

    4 3 Отговор
    Поляците са задържали високопоставен китайски гражданин, който оглавява местния офис за продажби на Huawei, икономиката войната на САЩ срещу Китай продължава а вие продължавате само глупости да пишете!
  • 5 Kcaniba

    8 2 Отговор
    Путин като го мести, у белия дом свършват памперсите!!!)))

    Коментиран от #6

  • 6 ДДимитърддд

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Ей руско зомби до кога ще пишеш едни и същи глупости. Залпа на Аврора още ли кънти в главата ти?