Отидете към основна версия

3 186 31

Война между Будапеща и Брюксел

  • бежанци-
  • мигранти-
  • унгария-
  • сорос-
  • юнкер-
  • плакат

Юнкер и Сорос искат да променят плановете за мигрантите

Унгарското правителство започна кампания срещу европейските институции като разлепи плакати и билбордове по улиците на Будапеща. Те са насочени срещу председателя на комисията Жан-Клод Юнкер с обвинението, че е привърженик на незаконната миграция. На плаката Юнкер е с милиардера Джордж Сорос, а надписът гласи: „Вие също имате право да знаете какво ни готви Брюксел!”.

„Кампанията ни е насочена срещу Юнкер и американския бизнесмен Сорос, които според нас, искат да променят плановете за мигрантите, което ще застраши Унгария", каза говорителят на унгарското правителството Гергели Гюлас.

Според властите в Будапеща Юнкер иска да наложи презаселване на мигранти по задължителни квоти и да позволи имиграцията с мигрантски визи.

Брюксел веднага реагира. „През последните 5 години нас ни смятат за провал на визията за Европа. Но Европейската комисия не може да прехвърля на друг отговорността за това, какво се случва в Европа. Шокиращо е, че подобна абсурдна теория на конспирацията е станала официална. Няма конспирация. Няма "те". Има само Европейския съюз и Унгария на една маса. Не е вярно, че ЕС подкопава защитата на националните граници, точно обратното", каза говорителят на Европейската комисия Маргаритис Скинас.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: