Отидете към основна версия

1 853 3

Франция и Италия може да блокират Великобритания

  • великобритания-
  • ес-
  • франция

Двете държави не са сигурни в отлагането на излизането на страната от ЕС

Снимка; Shutterstock

Франция и Италия обмислят да блокират молбата на Великобритания за отлагането на излизането на страната от ЕС, съобщи ТАСС.

Смята се, че Великобритания не е предоставила доказателства, че отлагането ще доведе до организираното излизане на страната. Информацията е от дипломатически източници.

Франция и Италия са готови да блокират отлагането на Брекзит на следващата среща на върха на ЕС. Това ще стане, ако британските представители не дадат гаранции, че отлагането ще доведе до постигането на споразумение с Европа.

От Камарата на общините вече потвърдиха, че британският премиер Тереза Мей ще поиска кратко отлагане от ЕС. Тя вече заяви, че срокът може да бъде отложен до юни.

Според лидерът на Камарата Андреа Ледсъм обаче все още е твърде рано да се спекулира колко месеца ще продължи отлагането. Тя заяви, че Мей е решена да търси ново гласуване на споразумението в парламента.

Решението от страна на ЕС трябва да бъде взето по време на срещата на върха на ЕС. Тя ще се проведе в четвъртък.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Лондон ще поиска кратко отлагане на Брекзит

    Великобритания ще поиска кратко отлагане на излизането си от Европейския съюз, насрочено за 29 март, и желае да бъде извън ЕС преди изборите за Европе ...
    20.03.2019
    1 317
    6
  • Юнкер: Не очаквайте бърз Брекзит

    Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че не очаква европейските лидери да вземат решение за отлагане на Брекзит на срещата тази с ...
    20.03.2019
    1 746
    5
Новини по държави: