Отидете към основна версия

3 709 26

Германия с удар по Орбан

  • германия-
  • енп-
  • виктор орбан

Консерваторите призоваха за изключването на ФИДЕС от ЕНП

Снимка: БГНЕС/EPA

Германските консерватори заявиха подкрепа към евентуалното отстраняване на унгарската управляваща партия ФИДЕС от редиците на Европейската народна партия, съобщи ДПА.

Това обяви лидерът на Християндемократическия съюз Анегрет Крамп – Каренбауер. Тя заяви, че изключването на партията е добър вариант, докато доверието към унгарския премиер Виктор Орбан не бъде възстановено.

Днес предстои среща на ЕНП, на която ще се реши как ще се действа с Орбан. Възможно е изключване на партията му, заради обвинения в нарушаване на върховенството на закона.

„Докато ФИДЕС не възстанови пълното доверие към себе си, няма как да има пълноценно членство. Замразяването на членството би било някакъв вариант“, заяви Каренбауер.

Сорос е обвиняван в крайни политики спрямо бежанците и политики, насочени срещу магната Джордж Сорос. Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер вече заяви, че е посъветвал ЕНП да изхвърлят ФИДЕС след обидни изказвания срещу него.

Според Каренбауер Орбан вече е направил някои стъпки към решение, но все още се очакват допълнителни действия от негова страна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: