Отидете към основна версия

1 611 12

ЕНП замрази членството на ФИДЕС

  • енп-
  • фидес-
  • виктор орбан

Унгарската управляваща партия няма да участва във взимането на решения в групата

Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската народна партия реши да замрази за неопределен срок членството на унгарската управляваща партия ФИДЕС, съобщи France 24.

Решението беше обявено от председателя на ЕНП Жозеф Дол. Членовете на партията са подкрепили решението със 190 гласа, като само 3-ма са гласували против.

По силата на решението ФИДЕС няма да участва в партийните заседания. Партията няма да има право на глас и да излъчва кандидати за партийни постове.

Унгарският премиер Виктор Орбан няма да има право да участва в утрешното заседание на държавните лидери от ЕНП. Препоръчва се създаването на комисия, която да наблюдава дейността на партията и да дава препоръки за действия спрямо нея.

Председателят на групата в европейския парламент на партията Манфред Вебер заяви, че преговорите с унгарските представители са били честни и открити, но е нямало как да бъдат продължени. Според него в последно време ФИДЕС не се ръководи спрямо програмата на ЕНП.

Виктор Орбан вече заяви, че е готов да изтегли партията си от групата на ЕНП при подобно решение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Орбан: Елитът в Брюксел живее в балон

    Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан за пореден път предприе вербална атака срещу Европейския съюз, в който членува Унгария, предаде „ ...
    25.03.2019
    2 272
    9
  • Орбан обърна палачинката и се извини

    Унгарският премиер Виктор Орбан написа писма до лидерите на европейски консервативни партии, поискали изключването на неговата партия Фидес от Европей ...
    14.03.2019
    2 267
    36
  • Орбан иска да остане в ЕНП

    Партията на унгарския премиер Виткор Орбан иска да остане част от Европейската народна партия, съобщи РИА Новости. В момента има все по-голяма веро ...
    05.03.2019
    1 472
    5