Last news in Fakti

20 Март, 2019 20:50 1 600 12

ЕНП замрази членството на ФИДЕС

  • енп-
  • фидес-
  • виктор орбан

Унгарската управляваща партия няма да участва във взимането на решения в групата

ЕНП замрази членството на ФИДЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската народна партия реши да замрази за неопределен срок членството на унгарската управляваща партия ФИДЕС, съобщи France 24.

Решението беше обявено от председателя на ЕНП Жозеф Дол. Членовете на партията са подкрепили решението със 190 гласа, като само 3-ма са гласували против.

По силата на решението ФИДЕС няма да участва в партийните заседания. Партията няма да има право на глас и да излъчва кандидати за партийни постове.

Унгарският премиер Виктор Орбан няма да има право да участва в утрешното заседание на държавните лидери от ЕНП. Препоръчва се създаването на комисия, която да наблюдава дейността на партията и да дава препоръки за действия спрямо нея.

Председателят на групата в европейския парламент на партията Манфред Вебер заяви, че преговорите с унгарските представители са били честни и открити, но е нямало как да бъдат продължени. Според него в последно време ФИДЕС не се ръководи спрямо програмата на ЕНП.

Виктор Орбан вече заяви, че е готов да изтегли партията си от групата на ЕНП при подобно решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    31 1 Отговор
    Орбане, мястото ти е при крайно десните. Не се чуди, там е бъдещето на Европа!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Batushka

    15 1 Отговор
    Важното е ,че герберастите са вътре и всичко е точно.....
  • 4 ХАСАН

    5 14 Отговор
    Орбане,ще си имаш свое мнение а?! Ще си правиш независими политики?? Бой тогава ...ще слушаш какво ти говори немеца
  • 5 5ко

    15 0 Отговор
    ЕС трябва да се въведе японския закон за гаджалите.
  • 6 .....

    8 2 Отговор
    “ демокрация”:) а на герб заповядаха да се вземат със сдс, че виж случайно да не спечелят изборите в любимата им държавичка на ББ. Обаче, каквото и да правите, групата на ЕНП ще намалява, а на левите и десните ще се увеличава.
  • 7 Пешо

    11 0 Отговор
    ЕС върви към своя край, ако след изборите не се вземат в ръце. Либерастията, джендарството, политиката за емигрантите и соросоидните тези в ЕС са смъртоносни. И когато се опитват да наказват човек, като Орбан подписват присъдата си.
  • 8 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Браво на пешо!!!!
  • 9 ВСВ

    4 0 Отговор
    И започва се сега, както през 1939! Ресурсите на Запада се изчерпват, затова РФ е гледана като донор! НО! Май так не работаем! Или като партньори или като врагове!
  • 10 Хаджи хаджи Българин

    4 0 Отговор
    Началото на края!! Само термин в историята! Орбан се поставя, географски, между чука и наковалнята! Разбира си от работата, за разлика от... ББ и ЦЦ! Приликите са случайни!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Некойси

    0 0 Отговор
    Орбан варди собствения си народ и държава! Категорично е против приемането на бежанци! Той говори за съюз на ЕВРОПЕЙСКИТЕ нации/народи. А не за една мултикултурна мешена скара... напълнена с африкански и азиатски неинтегрируеми и неконтролируеми маси! Който познава малко историята на ЕС, трябва да знае че оригиналната идея беше такава! - на френския външен министър Роберт Шуман! КАТЕГОРИЧНО НЕ НА СЪЕДИНЕНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЩАТИ!!! - това ще е края на България!