Отидете към основна версия

15 834 150

Най-големият митинг в историята на Истанбул (СНИМКИ)

  • турция-
  • избори-
  • митинг-
  • ердоган

Близо 1.6 милиона души се събраха в Йеникапъ

Снимки: ЕРА/БГНЕС

Близо 1.6 милиона турци взеха участие в митинга в подкрепа на оглавяваната от президента Реджеп Ердоган Партия на справедливостта и развитието, който се проведе в Истанбул. Той се организира само седмица преди предстоящите местни избори в южната ни съседка.

„Днес с моя брат от Партията на националистическото движение Девлет Бахчели, който вярва в нашия „Народен съюз” отново се срещаме с вас тук в Йеникапъ. Предоставиха ми последни данни за броя на събралите се днес тук хора и те са 1.6 млн. души”, каза Ердоган пред гласоподавателите.

По информация на вестник Sabah, десетки хиляди са започнали да прииждат към площада в истанбулския район Йеникапъ няколко часа преди изказването на лидерите на двете партии, които формираха политически съюз „Народен съюз” преди президентските и парламентарни избори миналата година. Изданието отбелязва, че този митинг може да се превърне в най-големия в историята на Истанбул

Пред избирателите Ердоган сподели какво възнамерява да направи за подобряване качеството на живот на гражданите на Истанбул. Той обеща към 2023 г. да увеличи броя на местата за паркиране в града до 123 000 броя, в най-скоро време да бъде открит културния център „Ататюрк”, да превърне провинция Тузла в биотехнологична долина като разкрие 30 000 работни места, да създаде 17 рехабилитационни центъра за 200 000 трудноподвижни хора, както и да открие 955 детски градини в мегаполиса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: