Отидете към основна версия

29 698 108

Руските ракети присядат на САЩ

  • русия-
  • ракети-
  • сащ

Американските военни реформират своите ПРО системи

Снимка: Shutterstock

Американското военно ведомство е разработило нова стратегия за противовъздушна и противоракетна отбрана, съобщи "Московский комсомолец"

Стратегията на първо място е насочена срещу свръхзвукови ракети и дронове. Пълното преоборудване на американската армия трябва да бъде извършено до 2028 г.

Според командващият космическата и противоракетната отбрана на американската армия генерал-лейтенант Джеймс Дикинсън въздушната заплаха за САЩ съществено се е повишила през последните години. Според него противниците на САЩ са се снабдили с най-новите безпилотни апарати, крилати ракети, както и ново хиперзвуково аеробалистично оръжие.

Според военният експерт Алексей Леонков реформите в армията на САЩ се дължат на новата руска ракетна система „Кинжал“ и бойната глава „Авангард“. Той заяви, че първоначално американските военни са подценили новите оръжия, но след като са разбрали, че става въпрос за управялемо хиперзвуково оръжие, са разбрали, че нямат отговор.

В момента Пентагона дори няма прототипи на новите оръжия, с които да отработва противодействие. Това показва, че новите руски ракети са истинска кост в гърлото за американската армия.

Въпросът е в това, че противоракетните системи „Пейтриът“ не отговарят на условията за противодействие, като техните радари не засичат хиперзвуково оръжие.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини