6 Април, 2019 18:50 24 969 81

Тръмп с невероятно предложение за Русия и Китай

  • сащ-
  • китай-
  • русия

Той предложи да бъде постигнато споразумение за разходите за отбрана

Тръмп с невероятно предложение за Русия и Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи представителите на Русия, САЩ и Китай да се съберат на едно място и да се разберат за намаляване на разходите за отбрана, съобщи Канал 3.

По време на среща с вицепремиера на Държавния съвет на КНР Лю Хе, президентът отбеляза, че САЩ, Китай и Русия влагат "милиарди долари” в оръжие, включително ядрено, което е смехотворно и "няма никакъв смисъл”.

"Трите страни могат заедно да се съберат и да прекратят тези разходи, да насочат парите към нещо по-продуктивно за постигане на дългосрочен мир”, заяви стопанинът на Белия дом.

Според президента на САЩ, диалогът за съкращаването на разходите за производство на въоръжение "ще може да стане втория етап” след сключването на търговското споразумение с Китай.

"Смятам, че това е много добра идея”, заяви в отговор вицепремиерът на Държавния съвет на КНР Лю Хе.

Тръмп подчерта, че засега няма никакви срокове за възможното начало на диалога по този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    126 19 Отговор
    Клек Клек Клекниии!
  • 2 Meganoob BG

    209 17 Отговор
    Държавата която харчи най-много пари за военни цели, ще съветва Русия и Китай да не харчат много пари за военни цели. Отново ПАРАДОКС.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пълен шизофреник

    141 15 Отговор
    Тоз стартира надпревара отново, сега ще се пише миротворец.

    Коментиран от #9

  • 5 АБЕ АЛФчо

    127 12 Отговор
    ТОГАВА ЗАЩО ВИЕ НАПУСНАХТЕ СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТ..
  • 6 Госあ

    143 14 Отговор
    Когато сащ започнат да харчат колкото Русия или Китай за оръжие и конфликти,че и дори двете заедно -мир ще възцари на Земята. Може,ама не ми се верва....
  • 7 goni

    104 6 Отговор
    Мдаа! Не вярвам да се споразумеят, ама ако успеят!!! Ако, се пренасочат ресурсите към цивилна употреба! Престанем ли да воюваме помежду си, не просто Земята , Слънчевата система е наша! Няма да стане!

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 До Пълен шизофреник

    34 52 Отговор

    До коментар #4 от "Пълен шизофреник":

    ....Тоз стартира надпревара отново, сега ще се пише миротворец....
    Нещо си се объркал. Във Факти през ден има новини за ново супер, мега, хипер и т.н. оръжие на РФ.

    Коментиран от #45, #75

  • 10 Хаха

    72 7 Отговор
    Опитва се да ги блъфира
  • 11 Баце

    95 5 Отговор
    Тръмпи си плямпа и си чати в Туйтър, важно е какво мисли ВПК на САЩ, онези от Пентагона и Дълбоката държава. Ей това е важно, а те са като стадо глигани.

    Коментиран от #12

  • 12 ТОЧКАТА

    65 3 Отговор

    До коментар #11 от "Баце":

    Така е , ТЕ са господарите и от тях зависи...Но Тръмп е ЧЕПАТ ,с доста бодли,има и ОГРОМНО МИРНО ЛОБИ зад гърба си....И конфликта е между ,,мирният промишлен капитал,, и военният и СПЕКУЛАТИВЕН ФИНАНСОВ КАПИТАЛ...Невероятна битка на огромни сили...Битката е ВЪТРЕ В САЩ,а по света е ..ехото....А Тръмп има подкрепата и на Китай и на Русия .....С него ...могат да се разберат МИРНО И С ПЕЧАЛБА ЗА ВСИЧКИ.

    Коментиран от #62

  • 13 ТОЧКАТА

    45 1 Отговор

    До коментар #7 от "goni":

    Що този песимизъм ...да гоеба....Глей ти колко ни ОТВРАТИХА от НАДЕЖДАТА ЗА ДОБРО....Страшна работа за 30 години...

    Коментиран от #16

  • 14 СССРБарета

    64 10 Отговор
    Краварника най-накрая разбра че Русия не е лъжица за тяхната уста! Xaxaxaaaaaa! Мирно говори Москва! Тръмп да не се притеснява и на него ще му уредят столче до Путин на парада на деня на победата в Москва! Отляво ще е нетаняху а отдясно Тръмп! Все пак Тръмп е дясната ръка на Путин xaxaaaaa!
  • 15 Тошко

    77 10 Отговор
    Къде се изпокриха всички джендъри! Първи закон на Путин :Руската военна сила няма аналог!
    Втори закон на Путин: прeд ядреното оръжие всички сме равни!
    Трети закон на Путин: ние винаги ще бъдем 15 години напред във въоръжението, И никога няма да допуснем друг да ни изпревари!

    Коментиран от #21

  • 16 goni

    49 2 Отговор

    До коментар #13 от "ТОЧКАТА":

    Абе, човек! Огромни пари се въртят в оръжейния комплекс! Мислиш ли че тия хора доброволно ще се откажат?! Не ни трябват извън земни! Ние сами ще се избием! Ако, щеш вярвай!
  • 17 Мъжко дупе един път се

    68 5 Отговор
    Стана интересно . САЩ повтарят политическата платформа с която беше демонтираха СССР и Източният Блок . Доктрината Кисинджър - приятелство , партньорство разоръжаване , рязане на ракети , самолети , подводници , достъп до суровини - А зад гърба нож. Сега в уравнението е намесен и Китай , и основно заради набиращият сили Китай , се чертаят подобни ограничителни планове , тъй като Китай, е все още военно джудже на фона на САЩ и Русия , но потенциала му за близкото бъдеще - огромен. Но не може с един номер да се мине два пъти, и руснаците това вече са го виждали.
  • 18 Джудже

    51 9 Отговор
    Тръмп може и да го мисли, но няма да му го позволят. Това означава САЩ да се откажат от амбициите за световна хегемония!!!

    Коментиран от #20

  • 19 злобар

    16 41 Отговор
    Руснака може и да клекне но не вярвам китаеца да се подведе. Те не са православни да продадат баща и майка и родина за пари.

    Коментиран от #72

  • 20 СССРБарета

    65 5 Отговор

    До коментар #18 от "Джудже":

    Путин ще ги откаже от болните им амбиции! Така както един пленен немски генерал през Втората световна война от Руска бойна дивизия заявил на руския генерал: Ние май ви научихме да воювате! А руският генерал му отвърнал: да но ние сега ще ви отучим! Така и станало вече 80 години немците не смеят да пипнат оръжие камо ли срещу Русия!
  • 21 Джудже

    63 7 Отговор

    До коментар #15 от "Тошко":

    Абе Сащ и Русия ако отделят еднакви средства за въоръжение, руснаците ще са не 15, а 150 г. напред.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 празни приказки за наивници

    62 5 Отговор
    Много добре! Но, САЩ харчат за въоръжение повече, от десетте следващи ги държави, взети заедно! САЩ имат стотици военни бази, разположени по целия свят! САЩ имат военни и на много места, където населението не ги иска!

    Коментиран от #28

  • 24 Borislav Popov

    12 62 Отговор
    Това е хубаво, но да внимават с рушките получовеци, че на тях много вяра не може да им се има.
  • 25 Хан Крум

    41 4 Отговор
    Нещо не се ВРЪЗВАт НЕЩАТА ,Алианса увеличва разходите за ,, отбрана" в Англия струпани стратегически ядрени бомбардировачи, около Руските граници засилена,,шетня" поземя по море и по въздух, Американците савсем своеволно ,, напуснаха "договора за ракети със среден и малък обсег, който ГАРАНТИРАШЕ МИРЪТ, сега взеха да се ,,правят на миролюбци".Всичко това ,,мирише" на гнило , Русия няма да им се върже и втори път няма да влезнат във капана , който им се готви.Путин не е Горбачов, а на Тръмп номерата ще излезнат ялови, колкото и на хитър да се прави.Единствено което може да му е от полза е да се ,,кандидатира"за НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МИР
  • 26 тъп шоп

    40 6 Отговор
    ДА, АМА - НЕ! НЕ, ЗАЩОТО ДЯДОТО МНОГО ЗАКЪСНЯ, А И МНОГО Я ЗАКЪСА ... НЯМА НИЩО В РЪКАВА СИ СРЕЩУ РУСКОТО ТРИУМФАЛНО ЛИДЕРСТВАНЕ НА СВЕТОВНОТО БОЙНО ПОЛЕ! НЕ, ЗАЩОТО САЩ СА ПРЕД ФИНАНСОВ И ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛАПС - ДЪЛГЪТ ИМ Е НАД 22 ТРИЛИОНА ДОЛАРА И Р Ф СЕ КАПИТАЛИЗИРА В ЗЛАТО, КАТО УСИЛЕНО СЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ ДОЛАРИТЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ И НЕ ИМ КУПУВА ОБЛИГАЦИОННИТЕ ТОАЛЕТНИ ХАРТИЙКИ... ТЕ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ! НЕ, ЗАЩОТО Р Ф СПРЯ ДА ФИНАНСИРА ПО ТОЗИ НАЧИН САЩ, А ТОВА Е ГОЛЯМА ПРОБОЙНА В БАЛАНСА ИМ! НЕ, ЗАЩОТО Р Ф НЕ Й ПУКА ОТ ЩАТСКИТЕ НАДУВКИ, ЧЕ СА ПО-ПО-НАЙ, И ДЕВОНСТРАТИВНО ГИ УНИЖАВА ПРЕД Т.Н. МЕЖДУНАРОДНА ОБЩНОСТ, КОЯТО ОТ КРЪГА НА ЩАТСКОТО ВЛИЯНИЕ ЕДИНСТВЕНО ПРИКАЗВА КАТО ТЯХ, НО НИЩО НЕ ВЪРШИ ОТ ИСКАНОТО - САЩ РАЗБРАХА, ЧЕ СА ДИРИГЕНТ НА ВИРТУАЛЕН ХОР, А ТОВА ГИ ПРАВИ САМИ, което им идва в повече И СА В ПОЗИЦИЯТА НА МНОГО ВОЖД - МАЛКО ИНДИАНЕЦ! НЕ, ЗАЩОТО СВЕТЪТ НЕ Е КРАВАРИСТАН И ЕВРОСЪЮЗОСТАН - ЕДНОПОЛЮСНИЯ МОДЕЛ ОТДАВНА Е НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА ... СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ СА Р Ф И КИТАЙ! НЕ, ЗАЩОТО ТИЯ ДЖЕНДЪРИ СИ ПОЗВОЛИХА ДА СЕ ИЗЖИВЯВАТ ИМПЕРСКАТА ОТ МНОГО ГЛЕДАНЕ НА ОНЯ ФИЛМ ЗА ЛОРД ВЕЙДЪР, С КОЕТО НАСТРОИХА ВОИНСТВЕНО СРЕЩУ СЕБЕ СИ НЕПОСТИЖИМИТЕ ЗА ТЯХ И ПРЕВЪЗХОЖДАЩИ ГИ ВОЕННО Р Ф И КИТТАЙ ... В ЕДНА ВОЙНА ВСИЧКИ ДЖЕНДЪРИ ГИ ЗАЛИЧАВАТ ЗА НУЛА ВРЕМЕ, ВЕДНО С ТЕХНИТЕ ЦЕНТРОВЕ, БУНКЕРИ, ОКРАДЕНИТЕ БОГАТСТВА НА СВЕТА, ОНЯ С ТРАБАНТЧЕТО, ОНЯ С ОЧИЛЦАТА И ЛЕДОХОДКИТЕ И ЦЯЛАТА ИМ ПАСТМИНА ОТ КЛАКЬОРИ! НЕ, ЗАЩОТО ТИЯ КРАДЛИВИ БОКЛУЦИ, ПАРАЗИТСТВАЩ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гостгост

    8 38 Отговор

    До коментар #23 от "празни приказки за наивници":

    Държавите отделят процент от икономиката си за отбрана.САЩ отделят около 3% за отбрана ,което е около 600-700 милиарда.Русия реално отделя около 4-5% от икономиката им.Реално руснаците отделят повече от свойте възможности в сравнение с Америка.Е САЩ ли са виновни ,че са богата страна и имат възможност да отделят толкова ?

    Коментиран от #31, #39, #48, #66

  • 29 goni

    29 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бъз":

    Бай Дончо е бизнесмен. Зад него стой не само сериозен бизнес, а и работническата класа на САЩ. Номера да го вържат с руснаците не мина. Интересно как ще се опитат сега!")

    Коментиран от #36, #42

  • 30 Bubbles

    39 2 Отговор
    Абе до вчера реваха че Европа трябвало да харчи повече за отбрана, пък ся друга песен пеят.
    Май бай Доне не си е пил гинкобилобата.
  • 31 goni

    22 1 Отговор

    До коментар #28 от "гостгост":

    Извинявай за въпроса! САЩ от кой ще се отбраняват?!:) Много добре знаят че няма кой да ги нападне. Бай Дончо го каза точно: " Ние вече няма да сме световен жандарм."
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 пророка

    33 2 Отговор
    Не знам защо, но една мисъл ме "гложди" от дълго време, а именно:
    Както е написал #12, за Тръмпи и това кой/и стои зад него...много си мисля, че т.нар. военно лоби, да не вземе да спретне един цирк тип"Кенеди" и после да обвинят Русия. И ето ти войната, за която сащ толкова бленуват, но не им стиска и затова ще насъскат някой/и друг за да опере пешкира вместо тях, сиреч криейки се зад нато(абсолютна военно-нападателна организация).

    Коментиран от #43

  • 34 луд шоп

    31 3 Отговор
    ...ПАРАЗИТСТВАЩИ НА ГЪРБА НА ХОРАТА ОТ ПЛАНЕТАТА НИ ОСЪЗНАХА НАЙ-ПОСЛЕ КАКВО Е ДА СИ ОТ ДРУГАТА СТРАНА И ДА ИМ СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ...БЕЗНАКАЗАНОТО ИМ ПИРАТСТВАНЕ ПО СВЕТА ПРИКЛЮЧИ! НЕ, ЗАЩОТО ТЕ ИСКАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ВРЕМЕ И ТАЙНО СЕ НАДЯВАТ ДА ПОСТИГНАТ В ОБОЗРИМО БЪДЕЩЕ ТЕХНОЛОГИЧЕН ПРОБИВ НАД Р Ф И КИТАЙ, НО СЪЩЕВРЕМЕННО ИСКАТ ДА СЕ ПРЕЗАСТРАХОВАТ, АКО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ! И ТОВА ДА Е ТАКА, ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ ОТ ФАКТА ТЕ ЩЕ РАЗФОРМИРОВАТ ЛИ ТОЗИ ПИРАТСКИ БЛОК НАТО ...ДЕТО ГИ ТРЕПЯТ ОТ 2003г. КАТО МУХИ В АФГАНИСТАН И СЕ ПОКАЗАХА, ЧЕ ЗАДНИЦИТЕ ИМ СА ГОЛИ ...НЯМАТ НИКАКВО ПОКРИТИЕ, ЗА ЦИРКА ДЕТО ГО ИГРАЯТ И ТЪРСЯТ БУДАЛИ ДА ИМ СЕ ХВАЩАТ НА БУТАФОРНИТЕ ПРИМИТИВНИ ВОЕННИ ЗАИГРАВКИ ...НАЙ-ДОРЕ ИМ ПРИЛЯГА ЦАПАНЕТО С БОИЧКИ И ДА СЕ РИСУВАТ КАТО ИНДИАНЦИ В РЕЗЕРВАТ, ВКЛ. ТЕ ЩЕ ЗАКРИЯТ ЛИ БАЗИТЕ СИ И ТЕЗИ У НАС, ОТ БЕЗПАРИЧИЕ СА СТИГНАЛИ ДО НАГЛОСТТА ДА НЕ СИ ПЛАЩАТ И ДА СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НИ ЗАЩИТАВАТ НЕИЗВЕСТНО ОТ КОГО, ТЪЙ КАТО НИКОЙ НИЩО НЕ НИ ИСКА, А ПРИМЕРЪТ С КРИМ Е ОТКРОВЕНО ЛИЦЕМЕРИЕ И ЗА НАИВНИЦИ ...КРИМЧАНИ СИ ГЛАСУВАХА ДЕМОКРАТИЧНО, ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ НИЩО ОБЩО С ТЕХНИЯ ДЖЕНДЪР ПЕРУШЕНКО, А И ЩО ЩЕШЕ ДА ПРАВИ ТАМ САЩ И ТЯХНОТО НАТО? И ГИ ВИЖТЕ КАКВИ СА "ДЕМОКРАТИ" И ПРЕВРАТАДЖИИ! ЦЯЛА ИЗТОЧНА ЕВРОПА ИМ ПРИСТАНА ЗАРАДИ ОНЯ ПРЕДАТЕЛ ГОРБАЧОВ И КАК В СЪГЛАСИЕ НИ НАТРАПИХА ПРОДАЖНИ РОДООТСТЪПНИЦИ И ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ПОРУИДИОТИ, С КОИТО КАТО ОКТОПОД НИ ОБСЕБИХА ...ДА СА ПИТАЛИ НЯКОГО С РЕФЕРЕНДУМ ЗА Е С И НАТО, А? НЕ, ЗАЩОТО В ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ ТРЯБВА ДА СЕ П

    Коментиран от #35

  • 35 реалист

    25 2 Отговор

    До коментар #34 от "луд шоп":

    Може да си луд шоп, но казваш самата истина!
    Жив и здрав!
  • 36 знаещ

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "goni":

    Прочети #33 и ще разбереш за един от сценариите.
  • 37 INOT

    45 4 Отговор
    Нека да се върнем повече от 30 години.Световните кукловоди бяха решили да се унищожи социализма и бяха противници на държавната собственост - не може всеки един гражданин да е собственик, особено на средствата за производство. Добре, съгласихме се (от многото розови обещания). Последва ''гластност'', ''перестройка'','' Господин Горбачов, съборете тази стена!''. Пак добре. Последва ОНД,монеде и накрая Мечката остана сама, ранена, но не и смъртоносно (да не говорим за малките мечета - разбягаха се, кое от страх и инфантилност, кое от користни цели).Последва рязане на нокти(пардон - на ракети), избиване на зъби(продажби на подводници) и най вече - изнасяне на военни технологии( визирам ферибота ''Естония"- поклон на загиналите, но на Мечката вече и писна,дотук с кражбите ,аз вече знам).И след като се прибра в бърлогата си, за де ближе раните си, ловците почти не се сещаха за нея.Но когато си възвърна силите, отново я погнаха (всъщност се питам - мечката или бърлогата й ,пълна с несметни богатства ги интересува повече).И мечката се запита:- Вече живея с техните порядки и ценности,живея в същия строй,като техния, дадох им каквото искаха и пак залагат капани и гледат да ме отстрелят, май нещо с ВЯРАТА ми не са съгласни. - Как мислите драги ми съфорумци?

    Коментиран от #46

  • 38 Анонимен

    10 7 Отговор
    Е как ще отделят руснаците колкото сащ за отбрана, като той целият им бюджет няма да стигне. Естествено че ще е пропорционално като процент от БВП. Все пак и заплатите в двете страни са съвсем различни, в Русия заплатите са като в България, в САЩ годишната заплата е над 50хил долара средно годишно, така че ще е по паритет на покупателната способност. Да не говорим, че Русия е по малка като население.
  • 39 Госあ

    13 6 Отговор

    До коментар #28 от "гостгост":

    Ми не, просто трябва да има някакъв регламент за въоръжаването и базите и който както иска да си харчи парите и ако иска да бъде богат, ако иска беден. Не мислиш ли ? Защото всички нормални споразумения се базират именно на това,нищо че америте ги нарушават.
  • 40 ****

    27 3 Отговор
    Нямат парички вече краварите,а дългът нараства главоломно,и ако продължават по същият начин,ще дакарат народа си до просия,и чак тогава ще видят краварите кон боб яде ли.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 шоп с ромски произход

    5 4 Отговор
    ...ЗАЩОТО ТАКАВА НИКОЙ НЕ Е РАЗКРИЛИ, ТЪЙ КАТО ИМАЛО РУШВЕТИ, НО В ЗАКОНА НЕ ПИШЕЛО ЗА ТЯХ ...ПИШЕЛО КОРУПЦИЯ И КРАЙ! БРАВО, ДАНАИЛЕ, СТАНА МИНИСТЪР, АМА ЗАЩО В ЗАКОНА НЕ НАПИСА ДА Е ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И РУШВЕТИТЕ, БЕ, А ? А И ТОЗИ ПЛАМЕН Е ЧИСТ, БРАТЛЕ, КАТО ВОДА НЕНАПИТА! ЩЕ ГО ТЪРСЯТ ЗА КОРУПЦИЯ, АМА ТОЙ ВЕЧЕ СИ КАЗА ...ЯДЕЦ ЗА ВСИЧКИ! ТЯ ТЪЙ ЩЕ Е И ЗА ДРУГИТЕ! ЯДЕЦ ЗА ПУБЛИКАТА! ИЗБОРИ, МОЛЯ, ИЗБОРИ ... И ДА ГЛАСУВАТЕ И ДА НЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТОКОЛИ ЩЕ ИМА! РЕФЕРЕНДУМИ ЛИ? А-А-А, АМА ВИЕ НАИСТИНА СТЕ БИЛИ ЛОШ МАТЕРИАЛ! БРАВО, СИНКО, ЧЕ ИМ ГО КАЗА ОТ НЕТА, А ТЕ ТЕ ВЗЕХА ЗА БУДАЛА, АМА СА ЗАБРАВИЛИ ЗА ОНАЯ ПЕСНИЧКА...ОТ ОНИЯ, ХУБАВИТЕ ГОДИНИ, ДЕТО СИ ПРОДЪЛЖАВАТ... ИЗБОРИ ИДАТ, ДЕ КОН, ДЕ НЕЩО ДРУГО, ПАК ЩЕ ТЕ УРЕДИМ, ВИЖ ТАМ СПИСЪЦИТЕ И НИЕ НАШАТА, ТЕ ТЯХНАТА ...ДА ДУХАТ СУПАТА!

    Коментиран от #47

  • 45 Пълен шизофреник

    31 4 Отговор

    До коментар #9 от "До Пълен шизофреник":

    Прочети внимателно. Кой прави учения в Черно море? Кой тренира за “бърза война”? Кой струпва Натовски воиски в Полша? Не е минал ден без “новина” за американската любезност. Пък сега рев, че има рушняци във Венецуела. Щото америте бяха на ваканция в Сирия нали?
  • 46 goni

    24 3 Отговор

    До коментар #37 от "INOT":

    Това е цитат: " Мислех че не ни обичат защото сме комунисти, но явно съм грешил! Не ни обичат защото сме руснаци."
  • 47 Анонимен

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "шоп с ромски произход":

    Легай си вече, достатъчно изпи, пишеш несвързано .
  • 48 Аааааа

    25 6 Отговор

    До коментар #28 от "гостгост":

    Виновни са ,че са алчни.Непрекъснато воюват с някого ,лъжат хората ,че ще защитават демокрацията,а единствено защитават своите интереси.Виновно са за влошаването на климата,заради опитите които непрекъснато се правят по цял свят.Виновни са за моралния упадък на човечеството.Напоследък финансовата олигархия се умножи безмерно.А като се свърже с военната,се получава най-уродливата фаза на израждането на всички човешки обществено организации.Добавете джендърството,корупцията,наркоманията ,проституцията и ще получите красотата наречена САЩ!!!

    Коментиран от #50, #51

  • 49 Иван

    20 4 Отговор
    Краварите клекнаха. Обора хвърли пешкира. 😂
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 русофилска подлога

    6 30 Отговор

    До коментар #48 от "Аааааа":

    С всички тея простотии дето си написал ,описваш русия пич.Особено с проституцията ,окупаторството,корупцията и наркоманията..Като всяка голяма сила и САЩ имат свойте недостатъци ,но поне са една от най-важните страни за развитието на човечеството ,докато русия притежава само горе изброените недостатъци и НЕ допринася с абсолютно нищо за световното развитие.
  • 52 Хитлер

    13 4 Отговор
    Първо си плати борчовете 22 трилиона = 22 000 милиарда 😁😁😫😫

    Коментиран от #53

  • 53 русофилска подлога

    5 17 Отговор

    До коментар #52 от "Хитлер":

    И защо да ги плаща ? Опита се да се направиш на умен ли ? Това да не ти е заем от лихваря..Ти въобще знаеш ли какво представляват тея дългове ,че драскаш глупости ?
  • 54 оле

    17 4 Отговор
    Къде се скриха Серсема, Духащия на коня, Вечно питащия идиот и другите мишки русофоби ?

    Коментиран от #55, #56, #74

  • 55 СссереМ

    4 16 Отговор

    До коментар #54 от "оле":

    За другите не не знам аз си почивам у вас с жена ти,ти докато смучеш миналогодишен бояришник в кръчмата с любовника ти.

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Bot

    13 1 Отговор
    ПЪРВИЯТ ЕТАП БЕШЕ ДА СЕ ВДИГНЕ ПАНИКА И СТРАХ ПРЕД ХОРАТА, ЧЕ ИМА ОПАСНОСТ ОТ ВЪОРЪЖЕН КОНФЛИКТ МЕЖДУ ГОЛЕМИТЕ СИЛИ. СЪОТВЕТНО ЗА ЗАЩИТА ОТ "ВРАГОВЕТЕ" ТРЯБВА ДА СЕ ПРОИЗВЕДАТ РАКЕТИ, ИЗТРЕБИТЕЛИ И ПРОЧЕЕ, ТОВА ГО ПРАВЯТ ВСИЧКИ СТРАНИ ВЪВЛЕЧЕНИ В "КОНФЛИКТА". ТЕХНИТЕ ГОЛЕМИ КОРПОРАЦИИ ПРОИЗВЕЖДАЩИ ВЪОРЪЖЕНИЕ СИ ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ, ЕСТЕСТВЕННО СИ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА НА КОЙТО ТРЯБВА В ПРАВИТЕЛСВОТО. СЛЕДВА ВТОРИЯТ ЕТАП: ВСИЧКИ "ВРАГОВЕ" РЕШАВАТ ДА СКЛЮЧАТ НЯКАКВО СПОРОЗУМЕНИЕ, ЗА НАМАЛЯВАНЕ И ЛИКВИДИРАНЕ НА РАКЕТИ, БОЕПРИПАСИ И ПРОЧЕЕ, УЖ ДА ВЪТВОРЯТ МИР И СТАБИЛНОСТ. И ЕТО ЧЕ ПАК СЕ НАМИРА РАБОТА НА ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ, КОИТО ЛИКВИДИРАТ (ЕВЕНТУАЛНО) ВЪОРЪЖЕНИЕТО, КОЕТО САМИ СА НАПРАВИЛИ... ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПРАВЯТ ПЕЧАЛБА, "ПРАВИЛНИТЕ" ХОРА В ПРАВИТЕЛСТВАТА СЪЩО. И ТОВА СКОРО НЯМА ДА СПРЕ, ЩЕ СЕ ПОВТАРЯ ОТНОВО И ОТНОВО, ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА НА ПЕЧАЛБА!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Гост

    19 1 Отговор
    Слезнал Бог на земята и попитал хората:
    -Защо сте толкова нещастни?
    -Няма пари!
    -Защо сте толкова болни?
    -Няма пари!
    -Защо по цял ден тичат под стрес и ходите на работа?
    -Няма пари!
    Добре де,какъв е този толкова ценен ресурс за вас?Дайте да ви помогна и направя нещо!
    -Аааа,ние си ги печатаме!

    Парите са една огромна измама и създават най-голямата илюзия за свобода.
    Те са съзнание,чрез тях ни контролират и са невидимите ни окови.
    Каква стойност има една банкнота от 10лв за да се произведе и кой я плаща за да се обменя и ползва за 10лв?
    Оръжията и войните се измислят за да се фалира една държава и след това да е притежание на този,който контролира дълга и.
    Дори и във филмите ни го подсказват това.
    Напишете в YouTube генерал Кларк за войната в Сирия и Ирак и вижте какво коментира.
    Всичко е планирано за 10г напред и дори самите военни не знаят и не разбират срещу кого ще ходят да водят военни не.
  • 60 Имам куче

    9 0 Отговор
    Нещо за домашната ракия ако може да споменат - тука и без тва с тея чепати жени раждаемостта е ниска, че те за нищо не стават, а ние без пиене не искаме да се лъжем... Помощ за Балканите(Казаните), а??!
  • 61 Гостъ

    2 23 Отговор
    Да ама Жужето на двойните токчета не ще мир, на него му трябват супер хипер галактическо космически бомбачки да баламосва алкохолизираните крепостни!Ако разберът че няма враг алкашите ще го свалят и шибат като оня великия либийски вожд!
  • 62 САП

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "ТОЧКАТА":

    Мечтател. То и Кенеди мислеше така, ама го оземлиха 2м на 1м за вечни времена.
  • 63 а сега

    17 1 Отговор
    Бай Дончу да даде пример: да изтегли 400 американски окупатори от Ново село веднага ?
  • 64 факти във факти

    5 1 Отговор
    На 7.4.2003 г. – Американски войници превземат Багдад; режимът на Саддам Хюсеин пада два дни по-късно.

    Коментиран от #65

  • 65 Румяна Костова

    14 1 Отговор

    До коментар #64 от "факти във факти":

    Американците войници превземат Багдад, но след като иракските генерали предават Садам и минават на тяхна страна. Същият сценарий готвеха за Венецуела, но там за тяхна изненада генералския материал се оказа по-различен.
  • 66 Корупцията убива

    12 0 Отговор

    До коментар #28 от "гостгост":

    Малко икономически данни от края на Втората Световна Война , биха ти наместили мозъка. Търговската надценка на американските оръжейни компании се движи около 176%. При хитлерова Германия скромните 7 %. При Сталин , няма търговска надценка , има разстрел , или Гулаг, за невършещите работа кадри , или ордени за които вършат нещо. И колко би могла да е сега търговската надценка на американските военни компании в НЕвоенно време , щом един изтребител отива към 300 000 000 . Колко от този 700 000 000 000 бюджет , реално не е откраднат от корупционни схеми , и какво от него отива реално за читаво въоръжение . Джон Маккейн докато беше жив , се беше изказал по въпроса , и не особено лицеприятно , и ласкаво.
  • 67 Дърваря

    9 1 Отговор
    По лесно е да купиш генерала, отколкото да се биеш с него и цялата му армия.... но щом го зная аз, знаят го и другите.......
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 светлин

    14 1 Отговор
    Задъхват се сериозно Щатите и бият отбой. Не могат да се мерят със силните и най после го разбраха и се осъзнаха, че не са най-великите и всемогъщи! Обаче дали магнатите и индустриалците, големия капитал ще му разрешат да им отнеме неимоверно огромните печалби от производството на оръжие е сериозен въпрос.......
  • 70 Мишо Бирата

    4 1 Отговор
    Ядрените оръжия са стратегически - те точно затова се произвеждат - ЗА ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ НИКОГА !!!

    Ама бат Дончо мисли като бизнесмен , а не като стратег - може утре да прокара закон против раждането на бебета - ами тъй де - ОТ ТЯХ НИКАКВА ПОЛЗА - само ак@т и плачат !!!
  • 71 БАРС

    2 0 Отговор
    Нещо не ми се вярва в Израел стари евреи които са родени там са ми казвали ние правим проблемите по света има за какво да ни се лютят хората .И да знаеш като няма война няма пари.А като се има предвид че евреите от англия и фыранция коиандват америка то не знам дай бог да се спорозумеят.
  • 72 Adolfo Hit

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "злобар":

    Православните не са това което казваш, не и това, майка, баща, брат, сестра, комшийка... не се предават, ти да не си луд?
  • 73 9689

    0 0 Отговор
    Хитрец......
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 слогонослагател

    0 0 Отговор
    АМА, СЪР, ТЯ ПЪК ЕВРОПА САМО НАЗИ ЧУВА! Я ВИЖ КАКЪВ СЛОГЪН СА НИ СЛОЖИЛИ! А И ТОЙ СИ ОТГОВАРЯ ИЗЦЯЛО КАК СА НИ ГО СЛОЖИЛИ! МЕЦКО СЕ ИЗМЕЧИЛ, ЧЕ НИ ЧУВА КОГАТО ПРАВИМ ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ПОЛИТИКИ. ОТ ТЯХ СМЕ ПОСЛЕДНИ В СВЕТА! СЪР, Я ВЗЕМИ НАПРАВИ И ОЩЕ ЕДНО НЕВЕРОЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИ, ТЪЙ ДЕ, ДО ЕВРОСЪЮЗОСТАН! ЧЕ МЕЦКО ГО НЯМА ХИЧ, ОСВЕН ДА ПРАВИ ДОБРИ РЕЗУЛТАТА И ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА ДА СМЕ ... ОПАШКАРИ И СРАМ ЗА ВАС! ТА, ТЪЙ КАТО Е ОТ ГИЛДИЯТА НА ДОБРИЯ МАТЕРИАЛ, Т.Е. КАК САМО ВЗЕМАТ, А НИЕ САМО ДАВАМЕ И ВЕЧЕ НЯМА НАКЪДЕ, ТА, СЪР, МОЛБАТА НИ Е ВМЕСТО ТОЗИ ЕРЗАЦ СЛОГЪН, ДА ИМ НАЛЕЕШ МАЛКО АКЪЛ В ТЕЧАЩИТЕ КУХИ ЛЕЙКИ, ЧЕ "ЕВРОПА НИ ЧУВА" НЕ ВЪРШИ НИЩО, ДЯДОТО С ПАМПЕРСА ОТ Е К ОГЛУША, А И КАТО УДАРИ ЕДНО-ДВЕ ТРЕНИРА КАЗАЧОК, ЧЕ ПРИКЛЯКА ЯКО, ТЪЙ ДЕ, ЩОТО СМЕ КАТО СЛЕД ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА, ТА ДА ГО ПОДМЕНИШ ТОЗИ ПУСТИ СЛОГЪН С ЩАТСКИЯ СЛОГЪН "ПЛАН МАРШАЛ ЗА БУЛГАРИСТАН"! СЪР, белким нещо се получи! АХ, ДА! И ТОЗИ МЕЦКО НЕ ГО ДОПУСКАЙТЕ ДО ПОМОЩИТЕ, ЧЕ С НЕГОВИТЕ ДОБРИ АПАРТАМЕНТНИ И ПР. РЕЗУЛТАТИ ОТ ДОБРИ ПРАКТИКИ И ПОЛИТИКИ, ЩЕ ИМА ДОРДЕ Е ЖИВ ВСЕ ДА СЕ ПИТАТЕ, АМА ТОЗИ СЛОГЪН И ТОЗИ ПЛАН НЕ СВЪРШИХА ЛИ ОЩЕ?
  • 77 до анонимен 47

    0 0 Отговор
    БИРИТЧЕД, ТИ ДА НЕ СИ ОТ ХИБРИДНИТЕ ДЖЪНДЪРИ С РОМСКИ ПРОИЗХОД, ЧЕ СЕ ДОКАЧИ, А И ОЩЕ НЯКОЛКО ОТ УЛИЧНАТА ПРЕВЪЗХОДНА КАТО ТЕБЕ, А? ЩО НЕ НАПИСАХТЕ КОЕ ТИ Е НЕСВЪРЗАНО, ЧЕ ДА ТИ ГО СВЪРЖЕМ, МАЛОУМНИКО И НА ТИЯ ДРУГИТЕ КАТО ТЕБ...С КУРУЦИТЕ И КУНИТЕ, А? АМА КАТО СЕ ХОДЕШЕ НА УЧИЛИЩЕ, ВИЕ НАОБИКАЛЯХТЕ СЛАБОТОКОВИЯ ПУЦ ДО ФАКУЛТЕТО ЗА ... "МЛАДИ МЕРИНЖЪРИ", А? С ОСНОВНА СПЕЦИАЛНОСТ "ТУКА ИМА-ТУКА НЕМА" И ВТОРА КВАЛИФИКАЦИЯ "ЛЯВА РЪКА-ДЕСЕН ДЖОБ"! А И НА АЛКОХОЛНИ ЗАКЛИНАНИЯ ТЕ ИЗБИВА, А ПО-ДОЛУ Е НАПИСАНО ДА НЕ СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ... БОЯРШИКА ! ТЪЙ, ДЕ, ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕШ СВЪРЗАНО ... БУЛАШИКА, ТИКВОЧИ!
  • 78 до РЕАЛИСТ 35

    0 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ! НА ТЕБ И ОСТАНАЛИТЕ ИСТИНСКИ НЕТАДЖИИ!
  • 79 Именно

    1 0 Отговор
    Вярно е че е слабо вероятно!
    После как ще обяснява на оръжейното лоби защо им намаля поръчките?
  • 80 ега си

    0 0 Отговор
    А не чичо Дончо баламни няма. Този път бримката се затяга .
    Тази игра изгуби ,сега ако оцелеем без да искаме ,ще правим равносметка.
  • 81 ???

    0 0 Отговор
    И без това американците са с най голям бюджет,да си го ограничават щом искат