Отидете към основна версия

2 628 10

Блок пропадна в свлачище в Истанбул

  • истанбул-
  • сграда-
  • турция

Няма пострадали

Снимка: БГНЕС/EPA

4-етажна сграда рухна в Истанбул. Няма жертви и пострадали. Около 17:30 следобед през вчерашния ден започна контролирано разрушаване на друга съседна 5-етажна сграда поради опасения, че тя също може да рухне.

Инцидентът се разигра в квартал "Кяътхане". Жилищната постройка беше опразнена преди да се срути, след като преди това рухна подпорната стена на изкоп за основи на сграда в близост до нея. Причина за рухването са води от друга съседна сграда, които са подкопали бетонната стена. Първоначално бяха евакуирани 10 съседни сгради, а впоследствие броят им нарасна на 21.

На мястото на инцидента пристигнаха областният управител, кметът на района и кметът на Истанбулската голяма община. Те съобщиха, че се извършват съответните проучвания на място.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Бивш съюзник атакува Ердоган

    Бившият турски премиер Ахмет Давутоглу остро разкритикува управляващата партия на президента Реджеп Ердоган, съобщи Хюриет. Давутоглу коментира нез ...
    22.04.2019
    3 827
    20
  • Протест срещу предаването на кюрд на Турция

    На 1 март 2019 г. полицията задържа турския гражданин от кюрдски произход Илхан Карабаг, който от 3 години живее в България и е настанен в общежитията ...
    22.04.2019
    1 924
    10
Новини по държави: