Отидете към основна версия

12 634 31

Иран: САЩ вече ни обявиха реална война

  • иран-
  • сащ-
  • самолетоносач-
  • доналд тръмп-
  • корпус на гвардейците на ислямската революция

Началникът на революционните гвардейци обвини американците, че са започнали психологическа атака

Снимки: БГНЕС/ЕРА

САЩ са повели психологическа война в региона. Това заяви на парламентарно заседание началникът на елитното иранско военно подразделение Корпуса на гвардейците на Ислямската революция генерал Хосеин Салами, предаде Ройтерс.

"Във връзка със ситуацията в региона командир Салами представи анализ, според който американците са започнали психологическа война", посочи говорителят на ръководството на иранския парламент Бехруз Немати. Салами е заявил, че основание да направи такава оценка му дава фактът, че по думите му - "прехвърлянията на американски сили от и към региона са нещо нормално".

САЩ изпратиха свои сили в Близкия изток, включително самолетоносач и бомбардировачи В-52, за да парират това, което правителството на президента Тръмп определи като "ясни признаци", че Техеран заплашва американските сили в региона.

Самолетоносачът "Ейбрахам Линкълн" сменя друг кораб от същия клас, който миналия месец напусна Персийския залив.

Генерал Салами беше назначен за командир на корпуса на гвардейците миналия месец.

Той заяви, че според него САЩ няма да рискуват да използват самолетоносачите си срещу Иран, предаде ТАСС. Салами каза още, че иранските "отбранителни възможности са адекватни и достатъчни" и посочи, че американските самолетоносачи са уязвими.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини