Отидете към основна версия

3 162 60

Мястото на Турция е в ЕС

  • турция-
  • ес-
  • гърция

Призив от Гърция за европейска интеграция на турската държава

Снимка: БГНЕС/EPA

Външният министър на Гърция Йоргос Картугалос призова ЕС да остави отворена врата за членство на Турция, съобщи Катимерини.

Според Картугалос бъдещето на Турция е в ЕС. През последните няколко години Европа непрестанно критикува турското правителство за авторитарната посока, по която е поело.

„Турция трябва да изпълни своите задължения. Ние сме една от малкото държави, които все още вярват в европейското бъдеще на страната. Там трябва да спазват международното право, но и върховенството на закона за правата на човека. Мисля, че действията на турското правителство идват от неговата изолация“, заяви Картугалос.

Австрия вече призова за окончателно прекратяване на преговорите с Турция. Това стана, след като резултатите на изборите в Истанбул бяха отменени по жалба на управляващата партия и бяха назначени нови.

Гръцкият външен министър призова за повече разбиране от страна на Турция към европейските ценности и за преговори с още балкански държави.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Турция се отдалечава от ЕС - Май 2019

    Наблюдава се „допълнително значително отстъпление“ в турската правосъдна система, обяви днес ЕС и остро разкритикува страната по редица те ...
    29.05.2019
    3 226
    41
  • Турция няма място в ЕС и НАТО

    Коментар на Кристиян Шкварек Онзи ден турският президент Ердоган заяви, че страната му няма да спре да упорства да влезе в Европейския съюз. При вс ...
    16.05.2019
    6 932
    0
  • Курц иска спиране на преговорите с Турция

    Австрийският канцлер Себастиан Курц призова за спиране на преговорите с Турция за присъединяване към ЕС, съобщиха австрийските медии. Изявлението м ...
    07.05.2019
    3 479
    25
Новини по държави: