Отидете към основна версия

2 845 11

Милиардер направи нещо невероятно

  • робърт ф смит-
  • милиардер-
  • студенти

Робърт Ф. Смит изплати студентските кредити на цял випуск

Снимка: Shutterstock

Милиардер обяви, че ще изплати студентските кредити на цял випуск студенти от колеж в Атланта, Джорджия, съобщи Би Би Си.

Робърт Ф. Смит е един от най-големите филантропи в САЩ. Той обяви какво ще направи по време на обръщение пред студентите.

Той ще покрие студентски кредити на стойност $ 40 млн. От това ще се възползват близо 400 студенти.

Самият филантроп е инвеститор, който работи в сферата на софтуерните компании. Неговото състояние се изчислява на $ 5 млрд.

„От името на моето семейство, което живее тук вече осем поколения, аз ще налея малко гориво във вашия автобус. Ние правим дарение за този клас, с което да ликвидираме вашите студентски кредити“, заяви Смит.


Някои студенти имат студентски кредити на стойност $ 200 000, като това дарение ще им позволи да започнат кариерата си на чисто. Вече е започнало проучване за изплащане на кредитите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сенека за кандидат - студентите в СУ

    Кандидат-студентите по български език и литература ще разсъждават върху сентенцията на Сенека "Всеки е толкова нещастен, за колкото се мисли" ...
    07.04.2019
    1 643
    9
  • Най-богатият жител на Лондон е руснак

    Най-богатият жител на столицата на Великобритания се оказва руският предприемач Михаил Фридман, според рейтинга на градовете с най-много живеещи в тях ...
    14.03.2019
    3 060
    23